Ο κ. Χουρσαλάς χρεώνει τους Δημότες Κορυδαλλού με υπέρογκα τέλη και υπερηφανεύεται γι’αυτό το επίτευγμα!

Ενώ οι Πολίτες βιώνουμε τις συνέπειες της οικονομικής, υγειονομικής και φυσικά της ενεργειακής κρίσης, δυστυχώς η δημοτική αρχή των Χουρσαλά-Δημόπουλου, δεν προβαίνει σε καμία ενέργεια ανακούφισης των συμπολιτών μας, αναγνωρίζοντας έστω και συμβολικά τις δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν.

Τρία ολόκληρα χρόνια όχι μόνο δεν έχουν κάνει την παραμικρή μείωση στα δημοτικά τέλη για τις κατοικίες, αλλά διαφημίζουν το γεγονός αυτό ως επιτυχία. Την ίδια στιγμή αρκετοί δήμοι της Αττικής, αποφάσισαν τη μείωση των δημοτικών τελών όπως ο Δήμος Γλυφάδας ή ο Δήμος Ελευσίνας.

Αποτέλεσμα και για το 2023 οι Κορυδαλλιώτες καλούνται να πληρώσουν τα υψηλότερα δημοτικά τέλη για τις κατοικίες από όλους τους Δήμους της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.

Μάλιστα ο κ. Χουρσαλάς αντί να απολογείται γι’ αυτό, υπερηφανεύεται για τις μηδενικές αυξήσεις για το 2023, αποκρύπτοντας ότι οι Πολίτες καλούνται να καταβάλλουν για τις κατοικίες 1,68€/τετραγωνικό μέτρο, ποσό πολύ ψηλότερο από τα τέλη που ισχύουν στους όμορους Δήμους αλλά και Δήμους της ευρύτερης περιοχής. Δηλαδή μια κατοικία 100τ.μ. πληρώνει 168€ δημοτικά τέλη ετησίως.

Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της αναλγησίας τους, παραθέτουμε ενδεικτικά στοιχεία που βρήκαμε στο Διαύγεια για ποσά των δημοτικών τελών άλλων Δήμων.

Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει ότι ο. Χουρσαλάς και οι Σύμβουλοι του ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ τους Δημότες κατά:

10,5% περισσότερο από το Δήμο Νίκαιας Ρέντη (1,52€/τετραγωνικό μέτρο)
16% περισσότερο από το Δήμο Κερατσινίου (1,45€/τετραγωνικό μέτρο)
31,5% περισσότερο από το Δήμο Περάματος (1,28€/τετραγωνικό μέτρο)
41,4% περισσότερο από το Δήμο Αγίας Βαρβάρας (1,19€/τετραγωνικό μέτρο)
Και κατά 65% περισσότερο από το Δήμο Μοσχάτου Ταύρου (1,02€/ τετραγωνικό μέτρο )

Μάλιστα με τα προγράμματα νομιμοποίησης αδήλωτων τετραγωνικών για τις κατοικίες, ο Δήμος Κορυδαλλού αύξησε τα έσοδα του τα τελευταία 3 έτη, αφού πλέον εμφανίζονται περισσότερα τετραγωνικά σε ορισμένες κατοικίες και φορολογούνται.

Κύριε Χουρσαλά αντί να ζητήσετε συγνώμη από το λαό του Κορυδαλλού διαλαλείτε ότι κάνατε μηδενικές αυξήσεις!!!

Όμως η υποκρισία και το ψέμα δεν θα συνεχιστούν για πολύ. Οι πολίτες σε λίγους μήνες θα σας δώσουν την απάντηση που αρμόζει!

Προσωπικά δεσμεύομαι ότι μετά τις εκλογές θα προχωρήσουμε σε μειώσεις Δημοτικών τελών και θα διευρύνουμε τις απαλλαγές στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες γιατί αυτό οφείλει να πράξει ένας Σύγχρονος και Ανθρώπινος Δήμος

ΣΤΕΦΑΝΟΣ Γ. ΧΡΗΣΤΟΥ

Μαζί με τη Δημοτική Αρχή, αναμόρφωσε πλήρως προς το καλύτερο τον Δήμο του Κορυδαλλού, με σωστή οργάνωση και προγραμματισμό, εργατικότητα και παρεμβάσεις σε καίριους τομείς.