Ακυβέρνητη πόλη: Παντελής απουσία του Δήμου και πάλι από τα έκτροπα του Σχιστού

Τα σημερινά γεγονότα στο Σχιστό Κορυδαλλού μας φέρνουν αντιμέτωπους με μια θλιβερή πραγματικότητα. Η πόλη βρίσκεται ακυβέρνητη και οδεύει προς τα βράχια. Η παντελής απουσία σχεδίου, οργανωμένης διαχείρισης του φαινομένου της εγκληματικότητας τόσο στο Σχιστό όσο και στον υπόλοιπο Κορυδαλλό, η πλήρης αδιαφορία της διοίκησης για τα φαινόμενα γκετοποίησης και δημιουργίας ενός άτυπου αβάτου στο τέρμα της Αθανασίου Διάκου, είναι η γενεσιουργός αιτία των σημερινών θλιβερών περιστατικών.

Δε μπορούμε να κατηγορήσουμε όμως μόνο τους Ρομά για τα γεγονότα αλλά και την απουσία του κρατικού μηχανισμού και κυρίως της τοπικής αυτοδιοίκησης που δεν καταβάλει προσπάθειες ένταξης και κοινωνικοποίησης των πληθυσμών αυτών. Παιδιά που σήμερα μεγαλώνουν μακριά από το σχολείο, από τη σωστή διαπαιδαγώγηση θα αποτελούν κοινωνικό πρόβλημα του μέλλοντος. Είναι ευθύνη των αρχών να αγκαλιάσουν αυτούς τους ανθρώπους, να τους εντάξουν στην κοινωνία και να εξαλείψουν φαινόμενα ρατσισμού και περιθωριοποίησης.

Οι καλοκαιρινές φωτιές στην ευρύτερη περιοχή του Κορυδαλλού, πρωτόγνωρες για την πόλη μας, ήταν το καμπανάκι της προειδοποίησης. Φαινόμενα που ουδέποτε ζήσαμε τα χρόνια που διετέλεσα Δήμαρχος, όχι επειδή έτυχε, αλλά επειδή μεριμνούσαμε με τις κοινωνικές υπηρεσίες για την ποιότητα ζωής αυτών των ανθρώπων και για την αστυνόμευση της περιοχής σε συνεργασία με τις τοπικές αστυνομικές αρχές. Φαινόμενα που δυστυχώς φοβάμαι οτι θα επαναληφθούν εξαιτίας της ανεπάρκειας της τωρινής διοίκησης που είναι προκλητικά απούσα από το πρόβλημα. Το Σχιστό δε μπορεί να είναι άλλο ξεχασμένο και αφημένο στη μοίρα του.

Άμεση προτεραιότητα την επόμενη μέρα των εκλογών θα είναι για μένα και τους συνεργάτες μου, η αποτελεσματική διαχείριση του φαινομένου στο Σχιστό, με κάθε μέσο, με κάθε τρόπο ώστε οι κάτοικοι να αισθάνονται ασφαλείς και οι πληθυσμοί των Ρομά να κοινωνικοποιηθούν με το βέλτιστο τρόπο.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ Γ. ΧΡΗΣΤΟΥ

Μαζί με τη Δημοτική Αρχή, αναμόρφωσε πλήρως προς το καλύτερο τον Δήμο του Κορυδαλλού, με σωστή οργάνωση και προγραμματισμό, εργατικότητα και παρεμβάσεις σε καίριους τομείς.