Ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητα του ο  Στέφανος Χρήστου για τις Δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου του 2023. Ο Κορυδαλλός και πάλι η πόλη των Έργων  και της Αλληλεγγύης

Αποφασισμένος και ικανός να φέρει τον Κορυδαλλό και πάλι ψηλά, εκεί που τον είχε οδηγήσει με την ανεπανάληπτη περίοδο των έργων και δράσεων κοινωνικής πολιτικής, ως Δήμαρχος της πόλης και Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, ο Στέφανος Χρήστου, ανακοίνωσε και επισήμως την υποψηφιότητα του, για τις Δημοτικές Εκλογές του 2023.

Ανταποκρινόμενος και θέτοντας τον εαυτό του επικεφαλής μιας ενωτικής και πέρα από κομματικές περιχαρακώσεις ευρύτατης αυτοδιοικητικής-δημοκρατικής κίνησης, ο κ. Χρήστου, σηματοδοτεί από τώρα την επόμενη μέρα των Εκλογών. Και τροχιοδρομεί πάλι τον Κορυδαλλό, στις “ράγες” των επιτυχημένων διεκδικήσεων, των σημαντικών και πολλών έργων καθώς και της κοινωνικής προσφοράς προς όλους.

Ανάπλαση Ταξιαρχών (από τις πρώτες πανελλαδικά και η πρώτη σ΄όλη τη Β΄Πειραιά -Δυτ. Αττική)- παρά τις εντονότατες τότε αντιδράσεις – μετεξέλιξη της σ΄ένα από τα ισχυρότερα εμπορικά κέντρα του Λεκανοπεδίου και ανάδειξη του Κορυδαλλού σε τόπο προορισμού για όλο τον Πειραιά και τη Δυτική Αττική, κατεδάφιση και παραχώρηση πρώην Ασύλου, κατεδάφιση πρώην φυλακών Ανηλίκων, χρονοδιάγραμμα απομάκρυνσης φυλακών, σταδιακή απομάκρυνση τροφίμων γυναικείων φυλακών, κυβερνητική δέσμευση παραχώρησης 20 στρεμ από τις γυναικείες φυλακές, 16(!) νέα σχολικά κτίρια, παιδικοί σταθμοί-ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ για ΑΜΕΑ, εκτεταμένα προγράμματα κατά της φτώχειας, Δημοτικά Ιατρεία με πολλές ειδικότητες, Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, αναπλάσεις πλατειών, είναι μερικά εκ των οποίων φέρουν την ανεξίτηλη “σφραγίδα” εκείνη της περιόδου των έργων και της δημιουργίας του Κορυδαλλού, με Δήμαρχο Στέφανο Χρήστου.

Επίσης διαβλέποντας αρκετά χρόνια μπροστά, δεν δίστασε τότε να συγκρουσθεί επίσης με πάρα πολύ ισχυρά οικοδομικά και πελατειακά συμφέροντα, μειώνοντας σημαντικά το ύψος του συντελεστή δόμησης που τον παρέλαβε στα “ύψη”. Προχωρώντας παράλληλα σε δεσμεύσεις και απαλλοτριώσεις χώρων-οικοπέδων για ανεγέρσεις σχολείων κ.α. Αγνοώντας παντελώς το κακώς εννοούμενο πολιτικό κόστος, το οποίο πολλούς άλλους κρατά “ομήρους” και φοβικούς. Μάλιστα τότε, σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είχαν γίνει πρωτοφανή βίαια επεισόδια με δράστες θιγόμενους. Χωρίς φυσικά να τον κάνουν να υπαναχωρήσει ή να πτοηθεί.

Άραγε φαντάζεται κανείς, αν δεν είχαν επιτευχθεί όλα αυτά επί Χρήστου, σήμερα πως θα ήταν ο Κορυδαλλός; Πολύ δε περισσότερο αν είχε την ευκαιρία να ολοκληρώσει όλα αυτά που ξεκίνησε;

Η δυναμική διεκδίκηση, η πυγμή και αταλάντευτη πορεία που επέδειξε προασπιζόμενος το ίδιο το μέλλον του Κορυδαλλού, το ήθος, η επάρκεια, η εμπειρία και αυτή η γνώση για κάθε “μικρό” ή μεγάλο θέμα του Κορυδαλλού και συνολικότερα της Αυτοδιοίκησης, καθιστούν την υποψηφιότητα και τη νίκη του στις Δημοτικές Εκλογές, “θεμέλιο λίθο” για έναν ισχυρό, βιώσιμο και ανθρώπινο για όλους Κορυδαλλό όχι μόνο του “αύριο” αλλά και του ΣΗΜΕΡΑ!

Δεδομένου ότι σήμερα ο Δήμος διοικείται από μια Δημοτική Αρχή πρωτοφανούς και επικίνδυνης ανεπάρκειας, αναποτελεσματικότητας, αδιαφάνειας και πολιτικού αμοραλισμού, όπως πολύ σωστά επισημαίνει ο κ. Χρήστου, στη δήλωση -ανακοίνωση της υποψηφιότητας του.

Ολόκληρη η δήλωση του, έχει ως εξής:

Η δήλωση

Οι συνεχείς κρίσεις (οικονομική, υγειονομική, ενεργειακή, εθνικά θέματα), φέρνουν την χώρα μας και τον καθένα μας μπροστά σε νέες προκλήσεις.

Το πολιτικό προσωπικό της πατρίδας σε όλα τα επίπεδα, πρέπει να βρίσκεται στο ύψος των περιστάσεων και να είναι καλά δοκιμασμένο, πριν τις επιλογές των πολιτών.

Οι τοπικές κοινωνίες, οι Δήμοι, θα αντιμετωπίσουν άμεσα αυτή την πραγματικότητα, αφού οι ανάγκες των δημοτών είναι και θα είναι άμεσες και αναπάντεχες πολλές φορές.

Γι αυτό οι δημοτικές αρχές καλούνται να επιδείξουν ήθος, επάρκεια, εμπειρία και γνώση, παιδαγωγώντας παράλληλα με το παράδειγμα τους τις επερχόμενες γενιές.

Η πρωτοφανής και επικίνδυνη ανεπάρκεια, αναποτελεσματικότητα, αδιαφάνεια και ο πολιτικός αμοραλισμός της σημερινής δημοτικής αρχής, του Δημάρχου και των παρεπόμενων, αποτέλεσαν σημαντικό κίνητρο για την λήψη της απόφασης μου να είμαι υποψήφιος Δήμαρχος στις επόμενες εκλογές.

Καταθέτω ενώπιον των συνδημοτών μου την εμπειρία, την γνώση και την πραγματικότητα του έργου, που απολαμβάνουν οι πολίτες του Κορυδαλλού, νέοι και μεγαλύτεροι, από την θητεία μου ως Δημάρχου αλλά και ως αιρετού Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά. Και την αυτοδιοικητική μου γενική εμπειρία αφού διετέλεσα μέλος του ΔΣ των συλλογικών οργάνων της πρωτοβάθμιας (ΚΕΔΕ) και δευτεροβάθμιας (ΕΝΠΕ) αυτοδιοίκησης.

Αυτό το έργο θα το θέσουμε σύντομα με λεπτομέρειες ενώπιον σας και κυρίως με την πολιτική-προγραμματική διακήρυξη θα καταθέσουμε, εγώ και οι πολλοί συνεργάτες μου, τις θεμελιωμένες προτάσεις μας για την επόμενη πενταετία που θα οδηγήσουν τον Κορυδαλλό και πάλι ψηλά. Εκεί που του αξίζει και πέρα από τα σύνορα του.

Με πολιτικές απρέπειες και ψευδολογίες, δεν κρύβεται η αλήθεια. Και βέβαια θα μπει τέλος στα πανηγύρια πάσης φύσεως.

Τα μεγάλα κεφάλαια του Κορυδαλλού, αυτό της απομάκρυνσης των φυλακών και των Λατομείων στο Σχιστό, εμείς όλοι μαζί με τους ενεργούς πολίτες , τα ανοίξαμε στο παρελθόν, εμείς όλοι τα προχωρήσαμε και εμείς όλοι θα τα κλείσουμε για το αύριο της πόλης και της νέας γενιάς.

Να σημειωθεί ότι εμείς θα μιλάμε με στοιχεία που έχουμε στην διάθεση μας και προτιμούμε τον δημόσιο διάλογο με όποιον επιθυμεί. Επιλέγουμε δε συνειδητά την πολιτισμένη ανυποχώρητη όμως πολιτική αντιπαράθεση. Αυτό όμως απαιτεί και την συναίνεση των άλλων.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ Γ. ΧΡΗΣΤΟΥ

Μαζί με τη Δημοτική Αρχή, αναμόρφωσε πλήρως προς το καλύτερο τον Δήμο του Κορυδαλλού, με σωστή οργάνωση και προγραμματισμό, εργατικότητα και παρεμβάσεις σε καίριους τομείς.