Αναλυτικά οικονομικά στοιχεία για τον ΠΕΣΥΔΑΠ απαίτησε ο Χρήστου από Γουρδομιχάλη

Με δυο επιστολές του, ο πρώην δήμαρχος Κορυδαλλού και πρώην αντιπεριφεριφερειάρχης Πειραιά, Στέφανος Χρήστου, έχει ζητήσει από τον απερχόμενο πρόεδρο του ΠΕΣΥΔΑΠ, Γρηγόρη Γουρδομιχάλη, αναλυτική γραπτή ενημέρωση για συγκεκριμένες δράσεις και έργα του διαδημοτικού συνδέσμου , επί των ημερών του.

Ενόψει των αρχαιρεσιών για νέα διοίκηση και την εκλογή αντιπροσώπων από τα Δημοτικά Συμβούλια μέλη του , μεταξύ των οποίων είναι και ο Κορυδαλλός , όπου , σήμερα ο κ. Χρήστου , είναι επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας , ζήτησε αναλυτική ενημέρωση για τα συγκεκριμένα.Την οποία ακόμη αναμένει.

Οι δυο επιστολές φέρουν ημερομηνία 11/1/2024 και 19/1/2024.

Στη δεύτερη ( 19/1) και «σε συνέχεια της από 11/01/2024 επιστολής επί της οποίας δεν λάβαμε μέχρι σήμερα απάντηση» όπως αναφέρει ζητά επιπρόσθετα :

Α. Πλήρη φάκελο του έργου αποκατάστασης ΧΑΔΑ (Κατάλογος διαχρονικών ενεργειών, πήγες χρηματοδότησης, αποφάσεις δημοπράτησης και συμφωνητικά με τους ανάδοχους, όπως και το τελικό κόστος του έργου)

Β. Απολογισμός για τη μέχρι σήμερα λειτουργία του αποτεφρωτήρα των ζώων (χρόνος έναρξης, κόστος λειτουργίας και από ποιον καλύπτεται και πόσα ζώα αποτεφρώθηκαν)

Γ. Απολογισμός έργου τελευταίας δεκαετίας

Δ. Ισολογισμοί και εκθέσεις Ορκωτών λογιστών από 2014 έως και σήμερα

Με την επιστολή της 11ης Ιανουαρίου ζητά :

Τις συστατικές πράξεις ΠΕΣΥΔΑΠ και ΔΙΚΕΠΑΖ

Τους δήμους μέλη ΠΕΣΥΔΑΠ μέχρι σήμερα

Τις αποφάσεις του Δημ. Συμβουλίου Κορυδαλλού που εκλέχτηκαν οι αντιπρόσωποι συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης τη θητεία που διανύουμε έως και σήμερα (2019-2023)

Την ερμηνευτική διάταξη του ΥΠΕΣΔΑ με την οποία αντιμετωπίστηκε το θέμα των ανεξάρτητων τότε Δημ. Συμβούλων της παράταξης σας σχετικά με τη δυνατότητα τους να εκλέξουν Αντιπρόσωπο.

Ως γνωστόν τότε, στο Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλού εφαρμόστηκε το πιο αντιδημοκρατικό μέτρο στην Αυτοδιοίκηση μετά τη Μεταπολίτευση:

Απαγορεύτηκε σε 9 ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους της πρώην παράταξης Κασιμάτη να ψηφίσουν στην εκλογή εκπροσώπου στον ΠΕΣΥΔΑΠ . Με αποτέλεσμα να εκλεγεί ο κ. Γουρδομιχάλης με τις ψήφους των έξι εναπομεινάντων σ΄αυτήν.

Στην επιστολή του , ο κ. Χρήστου καταλήγει αναφέροντας,«επιθυμούμε να ενημερωθούμε το συντομότερο επί των παραπάνω θεμάτων και των προηγούμενων για να μορφώσουμε εικόνα και άποψη για την λειτουργία του ΠΕΣΥΔΑΠ».

Πηγή: korydallosnews.gr

ΣΤΕΦΑΝΟΣ Γ. ΧΡΗΣΤΟΥ

Μαζί με τη Δημοτική Αρχή, αναμόρφωσε πλήρως προς το καλύτερο τον Δήμο του Κορυδαλλού, με σωστή οργάνωση και προγραμματισμό, εργατικότητα και παρεμβάσεις σε καίριους τομείς.