Απειλείται με διακοπή ρεύματος το 1ο Λύκειο και η Δημοτική Αρχή ψεύδεται και τρέχει πίσω από τις εξελίξεις

Εδώ και εννιά μήνες η διοίκηση του δήμου Κορυδαλλού αδιαφορεί στο αίτημα της σχολικής κοινότητας για το πρόβλημα που έχει προκύψει με τους ανεξόφλητους λογαριασμούς ύψους – σήμερα από όσα πληροφορήθηκα – δέκα χιλιάδων ευρώ και πλέον, του 1ου Λυκείου.

Με συνέπεια η ΔΕΗ να απειλεί για τη διακοπή της ηλεκτροδότησης. Η σχολική κοινότητα στο σύνολό της έχει θέσει πλέον την επιβάρυνση των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος του σχολείου από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, που στεγάζονται κάτω από μη νόμιμες συνθήκες σε παρακείμενο χώρο (υποκλοπή ρευματος ουσιαστικά).

Άμεσα θα πρέπει να παρέμβουν οι αρμόδιοι και να λυθεί το πρόβλημα. Να σταματήσει η δημοτική αρχή να ψεύδεται ασύστολα και ανερυθρίαστα ότι δήθεν είναι πλουσιότατη η κατάσταση στις σχολικές επιτροπές και ότι ανέλαβε αυτή το συγκεκριμένο χρέος, όταν η ΔΕΗ στις αρχές Μαρτίου του 2023 έστειλε την επιστολή στο Λύκειο απειλώντας για διακοπή του ρεύματος και όταν η σχολική επιτροπή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ζητεί από τον Μάρτιο πάλι του 2023 να χρηματοδοτηθεί εκτάκτως με συγκεκριμένο ποσό για συγκεκριμένο λόγο.

Επίσης την ερχόμενη Πέμπτη στο δημοτικό συμβούλιο υπαρχει προς συζήτηση το συγκεκριμένο θέμα, για πρώτη φορά προκειμένου να αποφασιστεί η καταβολή του εν λόγω ποσού. Οι πάροχοι του ηλεκτρικού ρεύματος και η ΔΕΗ, που όπως αποδείχθηκε κερδοσκόπησαν μια χαρά στο προηγούμενο διάστημα να δείξουν την επιβαλλόμενη κοινωνική ευαισθησία, όπου αυτό απαιτείται.

Υ.Γ Για απόδειξη των παραπάνω προσαρτώ τα δυο σχετικά έγγραφα.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ Γ. ΧΡΗΣΤΟΥ

Μαζί με τη Δημοτική Αρχή, αναμόρφωσε πλήρως προς το καλύτερο τον Δήμο του Κορυδαλλού, με σωστή οργάνωση και προγραμματισμό, εργατικότητα και παρεμβάσεις σε καίριους τομείς.