Αποχαιρετούμε με σεβασμό μία μεγάλη Ελληνίδα, που ταύτισε την παρουσία της με την προσφορά στον συνάνθρωπο και ειδικά στα παιδιά

Αποχαιρετούμε με σεβασμό μία μεγάλη Ελληνίδα, που ταύτισε την παρουσία της με την προσφορά στον συνάνθρωπο και ειδικά στα παιδιά.

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη αγαπούσε το παιδί και την οικογένεια και με κάθε ευκαιρία το αποδείκνυε έμπρακτα! Ειχα την τύχη και την τιμή, με την Μαριάννα Βαρδινογιάννη, να με ενώνει ένας ιδιαίτερος δεσμός, μία ιδιαίτερη πράξη έμπρακτης αγάπης και καλοσύνης….

Βαφτίσαμε μαζί,μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, ένα κοριτσάκι, 18 μηνών, παιδί 2 κρατουμένων, μετά από ζήτηση των ιδίων να το δουν και να το καμαρώσουν βαφτισμένο…

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, αυτή η μεγάλη κυρία, ανταποκρίθηκε αμέσως στο κάλεσμα και λίγες μέρες μετά έγινε η βάφτιση. Το Μυστήριο μάλιστα πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας, κ.κ. Αλέξιος.

Το κορίτσι αυτό ονομάστηκε Μαριάννα και είχε την τύχη να έχει για νονά, μία γυναίκα με ευαισθησία και τρυφερότητα, με πολυσήμαντη δράση για την ειρήνη, το περιβάλλον και τον πολιτισμό!

Γιατί η Μαριάννα Βαρδινογιάννη υπήρξε από τους ανθρώπους εκείνους οι οποίοι, στις μέρες μας, μετέτρεψαν την φιλανθρωπία σε χειροπιαστό κοινωνικό έργο. Πέρα απ’ την λάμψη του ονόματός της και πέρα από την οικονομική ισχύ της οικογένειάς της.

Μαριάννα Βαρδινογιάννη, σ ευχαριστούμε για όσα προσέφερες σε τούτο τον τόπο, σ ευχαριστούμε που μας θύμιζες με πράξεις σεμνές και ταπεινές την “ανθρωπιά” και την “αλληλεγγύη” στον συνάνθρωπο…

Καλό σου ταξίδι στα αστέρια…θα μας φωτίζεις τώρα από κει ψηλά…

Ο Θεός να αναπαύει την “όμορφη” ψυχή σου!

ΣΤΕΦΑΝΟΣ Γ. ΧΡΗΣΤΟΥ

Μαζί με τη Δημοτική Αρχή, αναμόρφωσε πλήρως προς το καλύτερο τον Δήμο του Κορυδαλλού, με σωστή οργάνωση και προγραμματισμό, εργατικότητα και παρεμβάσεις σε καίριους τομείς.