“Βροχή” σε σχολεία του Κορυδαλλού, οι ειδοποιήσεις της ΔΕΗ για κόψιμο του ρεύματος -Εξαιτίας των απλήρωτων λογαριασμών από τη διοίκηση Χουρσαλά

Κανείς δεν ξέρει τελικά πόσα σχολεία του Κορυδαλλού , κινδυνεύουν με κόψιμο του ρεύματος .

Κι αυτό, εξαιτίας του ” φέσι” που έχει αφήσει ο δήμος στη ΔΕΗ μη πληρώνοντας τους λογαριασμούς , που έχουν καταστεί πλέον υπέρογκοι.

Έτσι μετά το 1ο Λύκειο , που οφείλει στη ΔΕΗ πάνω από 8000 ευρώ (!) , με διακοπή ρεύματος απειλείται και το 4ο Λύκειο , στο οποίος επίσης στάλθηκε αντίστοιχο ειδοιποιητήριο.

Δυστυχώς – και με αποκλειστική ευθύνη της Δημοτικής Αρχής Χουρσαλά – ο δήμος Κορυδαλλού παρά τις ενισχύσεις -ακόμη και έκτακτες- εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που έχει λάβει για τα σχολεία (και για την πληρωμή λογαριασμών ενέργειας) και παρότι παρουσιάζουν ο ίδιος και οι Σχολικές Επιτροπές του , υπέρογκα πλεονάσματα , υπάρχουν ανεξόφλητοι λογαριασμοί με ” αστρονομικά” ποσά.

Μόνο ο απλήρωτος λογαριασμός του 1ου Λυκείου , ανέρχεται σε 8649 ευρώ !

Η ΕΛΜΕ Πειραιά , σ΄ανακοίνωση της κατήγγειλε τη Δημοτική Αρχή Χουρσαλά .

” Το θέμα της αδυναμίας πληρωμής του ηλεκτρικού ρεύματος από το ταμείο του σχολείου τέθηκε πολλές φορές δημόσια. Τελευταία φορά έγινε προ ημερησίας διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο (23/2), με πρωτοβουλία του Ταμία της ΕΛΜΕ Πειραιά που διατελεί ταυτόχρονα και Δημοτικός Σύμβουλος Κορυδαλλού, αλλά και άλλων Δημοτικών Συμβούλων. Η προειδοποίηση διακοπής ρεύματος έρχεται σε αντίθεση με αυτά που μας έλεγε ο Δήμαρχος Κορυδαλλού, ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.Το πρόβλημα είναι σοβαρό και δε χωράει καμία επανάπαυση, κανένας εφησυχασμός.

Ούτε μπορεί να λυθεί με διάφορα «μπαλώματα» και υποσχέσεις. Δεν λύθηκε ούτε με τις «έκτακτες χρηματοδοτήσεις» των Σχολικών Επιτροπών. Οι αυξήσεις των τιμών του ηλεκτρικού Ρεύματος είναι τεράστιες, η υποχρηματοδότηση των πραγματικών αναγκών των σχολείων είναι διαρκής. Αν δεν δοθεί τώρα άμεση λύση, το πρόβλημα θα επανέλθει “.

Πηγή: http://korydallosnews.gr

ΣΤΕΦΑΝΟΣ Γ. ΧΡΗΣΤΟΥ

Μαζί με τη Δημοτική Αρχή, αναμόρφωσε πλήρως προς το καλύτερο τον Δήμο του Κορυδαλλού, με σωστή οργάνωση και προγραμματισμό, εργατικότητα και παρεμβάσεις σε καίριους τομείς.