Για έναν Σύγχρονο και Ανθρώπινο Κορυδαλλό

Την περίοδο που υπηρέτησα την Περιφέρεια ως αιρετός Αντιπεριφερειαρχης Πειραια, σε συνθήκες εκτάκτου ανάγκης οπως η τωρινή που ζούμε, υποδεχόμασταν καθημερινά στο Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (με στοιχεία) περίπου 60-80 αστέγους συνανθρώπους μας και τους παρείχαμε τη δυνατότητα να κάνουν μπάνιο, να ντύνονται με καθαρά ρούχα, να κουρεύονται, να παίρνουν τον καφέ ή το τσάι τους και να ζεσταίνονται τις μέρες του χειμώνα.

Για όλα συνέβαλαν σημαντικά πειραϊκές επιχειρήσεις που προσέφεραν διάφορα είδη, αλλά και εθελοντές που αγαπόύσαν έμπρακτα τον διπλανό τους. Αυτή η ευαισθησία μας για την κοινωνική πολιτική ξεκίνησε από τον Κορυδαλλό με πρωτόγνωρα έργα, που πραγματικά ήταν πανελλαδικής εμβέλειας, όπως τα δημοτικά ιατρεία, ιατροπαιδαγωγική μονάδα, πέντε ΚΑΠΗ – ΕΔΑΠΕ, ειδικά προγράμματα για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, Σχολή Γονεών, Γραμμή Ανθρωπιάς κ.τ.λ. Όλες αυτές τις δράσεις τις εντάσσουμε και πάλι στον προγραμματισμό μας για το αύριο της πόλης. Γιατί θέλουμε ξανά έναν Σύγχρονο και Ανθρώπινο Κορυδαλλό.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ Γ. ΧΡΗΣΤΟΥ

Μαζί με τη Δημοτική Αρχή, αναμόρφωσε πλήρως προς το καλύτερο τον Δήμο του Κορυδαλλού, με σωστή οργάνωση και προγραμματισμό, εργατικότητα και παρεμβάσεις σε καίριους τομείς.