Δεν είναι η σχολική στέγη πολυτέλεια κκ Χουρσαλά, Δημόπουλε,Τζέρμπο αλλά πρώτιστη ανάγκη-Καταπέλτης ο Χρήστου

Με εκατοντάδες νήπια σε κοντέινερ – “νηπιαγωγεία” και ελλιπέστατη συντήρηση στα σχολικά κτίρια ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά στον Κορυδαλλό. Παρά τις κρατικές επιχορηγήσεις για τον σκοπό αυτό και τα “πλεονάσματα” στο ταμείο του Δήμου που επικαλείται η συνδιοίκηση Χουρσαλά-Δημόπουλου.

Στην οργή γονέων και εκπαιδευτικών, το μόνο που έχει να επικαλείται είναι ότι εγκρίθηκε η “ενεργειακή αναβάθμιση” ελαχίστων σχολείων. Αφήνοντας απ΄έξω αρκετά που πρωτίστως έχουν ανάγκη και αντιφάσκοντας στις απαντήσεις της, με ποια κριτήρια κάποια κτίρια επελέγησαν και κάποια όχι.

Επίσης πρόκειται για ένα πρόγραμμα για το οποίο ουδείς γνωρίζει πότε θα ξεκινήσει. Και κυρίως πότε …θα ολοκληρωθεί. Δεδομένου ότι στον Κορυδαλλό, ακόμη υπάρχουν εργοτάξια για έργα που θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί πριν …4 χρόνια.

Σ΄ότι αφορά λοιπόν τη “συντήρηση” των σχολείων και το τι έπραξε ή ΔΕΝ έπραξε κατά τη θερινή περίοδο ώστε τώρα να ήταν έτοιμα, ας απαντήσουν οι κκ Χουρσαλάς, Δημόπουλος, Τζέρμπος, στα παρακάτω ερωτήματα:

” * Πόσα αιτήματα συντήρησης/επισκευής έχουν καταθέσει τα 3 τελευταία χρόνια οι διευθυντ(ρι)ες, οι σύλλογοι γονέων και οι σύλλογοι εκπαιδευτικών στον Δήμο και πόσα από αυτά έχουν επιλυθεί;

* Ποιος αποφασίζει για τις εργασίες που ζητούνται να γίνουν στα σχολεία και με ποια κριτήρια;

* Ποιος χορηγεί δελτίο καταλληλότητας λειτουργίας των σχολείων;

* Έχει και πότε επιτέλους θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα της δημοτικής αρχής για ανέγερση νέων σχολικών μονάδων, βρεφονηπιακών σταθμών και άλλων χώρων στήριξης της παιδικής δραστηριότητας;

Χρήστου

Απολύτως ξεκάθαρος για το θέμα είναι ο υποψήφιος Δήμαρχος, Στέφανος Χρήστου , επί των ημερών του οποίου στον Κορυδαλλό κατασκευάστηκαν 16 σχολεία :

” Είναι ανεπίτρεπτο το 2023 νηπιαγωγεία να “στεγάζονται” σε αίθουσες -κοντέινερ και τα σχολεία να βρίσκονται σε τέτοια κατάσταση.Η Παιδεία δυστυχώς δεν αποτέλεσε ποτέ πρώτη προτεραιότητας της απερχόμενης αυτής διοίκησης. Εμείς όπως καταστήσαμε τον Κορυδαλλό τον πρώτο δήμο σ΄όλη τη Β΄Πειραιά που εξάλειψε την απογευματινή βάρδια, ανεγείροντας νέες- σύγχρονες σχολικές μονάδες, αυτό θα πράξουμε και τώρα”.

Πηγή: korydallosnews.gr

ΣΤΕΦΑΝΟΣ Γ. ΧΡΗΣΤΟΥ

Μαζί με τη Δημοτική Αρχή, αναμόρφωσε πλήρως προς το καλύτερο τον Δήμο του Κορυδαλλού, με σωστή οργάνωση και προγραμματισμό, εργατικότητα και παρεμβάσεις σε καίριους τομείς.