Δεν παίρνει χαμπάρι η διοίκηση Χουρσαλά τι γίνεται στον Κορυδαλλό – Ανοίγουν κάθε λογής δομές και αυτή . είναι…« αλλού»

Παντελώς απούσα ή αδιάφορη για πολλά που συμβαίνουν στην πόλη αποδεικνύεται ότι είναι η συνδιοίκηση Χουρσαλά-Δημόπουλου.

Που ακούστηκε άλλοι κρατικοί και αυτοδιοικητικοί φορείς να δημιουργούν σ΄ένα δήμο δομές και ο δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή του, να είναι απόντες, ανενημέρωτοι ή αδιάφοροι.

Διότι τι άλλο μπορεί να ειπωθεί με την παντελή απουσία της συνδιοίκησης Χουρσαλά –Δημόπουλου από την ίδρυση και λειτουργία στον Κορυδαλλό ( κάτω από την πλατεία Αγ. Γεωργίου) Οικοτροφείου για ψυχογηριατρικούς ασθενείς του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών ( ΨΝΑ);

Τα εγκαίνια του οποίου μάλιστα έγιναν με κάθε επισημότητα και τμε την παρουσία του ίδιου του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη , της Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Σταυρούλας Αντωνάκου και άλλων επισήμων;

Μάλιστα , ούτε καν μια αναφορά –απλή ενημέρωση δεν έγινε από τη συνδιοίκηση Χουρσαλά ,στο Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδρίασε την προηγούμενη Πέμπτη.

Και ρωτάμε :

Το γνώριζαν ; Είχαν ρωτηθεί ή έστω ενημερωθεί για τη λειτουργία του εν λόγω Οικοτροφείου ; Και αν ναι από πότε; Είχαν συμφωνήσει;
Γιατί δεν ενημέρωσαν σχετικά το Δημοτικό Συμβούλιο;
Με ποια κριτήρια επιλέχθηκε ο Κορυδαλλός και όχι πχ το Χαιδάρι όπου βρίσκεται το ΨΝΑ;
Έχει το Οικοτροφείο φιλοξενούμενους που είναι Κορυδαλλιώτες;
Θεωρούν την πόλη του Κορυδαλλού « ξέφραγο αμπέλι» όπου κάθε κρατικός φορέας μπορεί να κάνει ότι θέλει και ο Δήμος να μην έχει κανένα λόγο;
Οι ανάγκες του δήμου αφορούσαν μια τέτοια δομή ; Ή άλλων παρεχόμενων κοινωνικών υπηρεσιών;

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής για το Οικοτροφείο δαπανήθηκαν για επισκευές του νοικιασμένου κτιρίου στο οποίο στεγάζεται 1 εκ. Ευρώ και φιλοξενεί πλέον 15 χρόνιους ψυχογηριατρικούς ασθενείς, «ηλικιακής ομάδας άνω των 65 ετών, που κάλυπταν ισάριθμες κλίνες στα Ψυχιατρικά Τμήματα Εισαγωγών του Ψ.Ν.Α».

Η Μονάδα στελεχώνεται με το απαιτούμενο προσωπικό που περιλαμβάνει 14 νοσηλευτές, εργοθεραπευτή, ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό και διοικητικό προσωπικό.

Επιπλέον, διαθέτει τον απαραίτητο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και παρέχει υπηρεσίες διαμονής και παρακολούθησης.

Πηγή: http://korydallosnews.gr

ΣΤΕΦΑΝΟΣ Γ. ΧΡΗΣΤΟΥ

Μαζί με τη Δημοτική Αρχή, αναμόρφωσε πλήρως προς το καλύτερο τον Δήμο του Κορυδαλλού, με σωστή οργάνωση και προγραμματισμό, εργατικότητα και παρεμβάσεις σε καίριους τομείς.