Δημοτικό σπίτι φροντίδας ηλικιωμένων στον Κορυδαλλό

Αυτή είναι η δέσμευση μας για την επόμενη θητεία ως αναγνώριση και φόρος τιμής στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη φροντίδας και περίθαλψης.

Ζούμε ακόμη στον απόηχο του τραγικού γεγονότος της λειτουργίας στην πόλη μας, αυτού του κολαστηρίου για τις ανθρώπινες ψυχές οίκου «ευγηρίας», κάτω από τα μάτια όλων των υπευθύνων φορέων της πολιτείας σε όλα τα επίπεδα, αφού λειτουργούσε έτσι επί σειρά ετών και μέχρι πρόσφατα. Εμείς τιμήσαμε ιδιαίτερα την Τρίτη και την Τέταρτη ηλικία, αφού αγκαλιάσαμε τους ηλικιωμένους της πόλης μας με αγάπη και έμπρακτη φροντίδα. Παραλάβαμε ένα ΚΑΠΗ και ιδρύσαμε άλλα τέσσερα σε όλον τον Κορυδαλλό, αφού τα ονομάσαμε ΕΔΑΠΕ( Εργαστήρια Δημιουργικής Απασχόλησης), και αφού εκεί οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας βίωναν διεξόδους δημιουργικής ψυχαγωγίας και απασχόλησης . Τους παρείχαμε δε και πρωτοβάθμια υγειονομική φροντίδα με παθολόγο και φυσικοθεραπευτή και νοσηλεύτρια.

Έτσι δημιουργήθηκαν ομάδες παραδοσιακών χορών, χοροκίνησης, εικαστικών, ζωγραφικής, χορωδίας, θεάτρου καθώς και ειδικό αθλητικό πρόγραμμα. Επίσης, λειτουργούσε άψογα το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι και το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων. Τιμήσαμε και τιμούμε τους πατέρες μας και τις μανάδες μας, αυτούς που έχτισαν την σύγχρονη Ελλάδα και τον Κορυδαλλό. Για αυτό ως ελάχιστο δείγμα της πραγματικής μας αγάπης ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ ότι στην επόμενη δημοτική θητεία ο Κορυδαλλός θα αποκτήσει το δικό του ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΠΙΤΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ.

Και ο χώρος και οι πόροι είναι ενταγμένοι στον προγραμματισμό μας. Πολλά αξίζουν σε όλες και όλους εσάς, που χτίσατε και βαστάξατε στις πλάτες σας την νεότερη Ελλάδα μέσα από κακουχίες, πολέμους και ξεριζωμούς

ΣΤΕΦΑΝΟΣ Γ. ΧΡΗΣΤΟΥ

Μαζί με τη Δημοτική Αρχή, αναμόρφωσε πλήρως προς το καλύτερο τον Δήμο του Κορυδαλλού, με σωστή οργάνωση και προγραμματισμό, εργατικότητα και παρεμβάσεις σε καίριους τομείς.