Εγκληματική αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής

Από το Γραφείο Τύπου του πρώην Δημάρχου Κορυδαλλού, πρώην Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά και επικεφαλής του συνδυασμού «Σύγχρονος Ανθρώπινος Κορυδαλλός, ξανά», Στέφανου Χρήστου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Όσο βιώνουμε την Κλιματική αλλαγή, η οποία πλήττει την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο, η θερμοκρασία θα αυξάνεται, οι παγετώνες θα λιώνουν, η στάθμη των θαλασσών θα ανεβαίνει, η συχνότητα βροχοπτώσεων θα μεταβάλλεται και τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα είναι εδώ.

Αυτές οι αλλαγές αποτελούν σοβαρή απειλή για τη ζωή μας και αν δεν λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα, θα πληρώνουμε το κόστος ανθρώπινων λαθών.

Με απογοήτευση και θλίψη πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι η συνδιοίκηση του δήμου Κορυδαλλού απέτυχε για ακόμη μία φορά να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία μας από το ενδεχόμενο πυρκαγιών.

Ενώ οι προειδοποιήσεις είναι σαφείς και ήδη σήμερα βιώνουμε ένα εφιαλτικό σκηνικό πυρκαγιών σε διάφορα σημεία της χώρας μας, η συνδιοίκηση, αντί να αναλάβει δράση για την πρόληψη των πυρκαγιών συνεχίζει να επιδεικνύει εγκληματική αδιαφορία, εκθέτοντάς μας σε μεγάλο κίνδυνο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περιοχή Πανόραμα στον Άνω Κορυδαλλό, όπως θα διαπιστώσετε από τον αδιάψευστο μάρτυρα, το οπτικοακουστικό υλικό.

Έχουμε μεγάλη αγωνία για τον Κορυδαλλό, για το δασικό μας πλούτο, καί θέλουμε να προσφέρουμε ένα καλύτερο αύριο στον δήμο μας.

Δυστυχώς όμως σήμερα, είμαστε υποχρεωμένοι να επαναλάβουμε όσα έπρεπε να είναι δεδομένα αλλά παραμένουν ζητούμενα:

Αντί να αδιαφορεί προκλητικά η συνδιοίκηση του Δήμου θα έπρεπε μήνες τώρα να είχε φροντίσει γιά τά παρακάτω:

1. Κονδύλια από την περιφέρεια, γιά τήν πρόληψη τών πυρκαγιών.

2. Καθαρισμός δασών, αγροτικών περιοχών, αποψίλωση οικοπεδων ήδη από την άνοιξη, ζώνες ασφαλείας και δεξαμενές νερού σε σημεία «σταθμούς» εντός των δασών και των περιοχών με πράσινο, όπως το Πανόραμα, στον Άνω Κορυδαλλό, σε συνδυασμό με ζώνες ασφαλείας.

3. Ίδρυση πυροφυλακιων, (ή κάποια όχηματα του Δήμου) με εθελοντές πυροσβέστες σε σημείο καίρια, όπου μπορεί να γίνει ορατή εν τη γενέσει της μια εστία πυρκαγιάς.

Θα έπρεπε δε, ήδη να είχε φροντίσει για τα κάτωθι:

α) Πρόληψη (η προσπάθεια που απαιτείται για να προλάβουμε ανεπιθύμητες καταστάσεις).

β) Ετοιμότητα: (η παραμονή σε εγρήγορση, σε επαγρύπνηση για να αντιμετωπίσουμε το εκάστοτε συμβάν, γρήγορα και εύστοχα).

γ) Άμεση Επέμβαση: (η συντομότερη δυνατόν πρόσβαση στον εκάστοτε τόπο και η επιλογή των σωστών ενεργειών)

δ) Αντιμετώπιση (η λήψη της σωστής απόφασης και η άμεση αντιμετώπιση του εκάστοτε συμβάντος).

ε) Καμία απώλεια ζωής ανθρώπου καί ζώων.

ζ) Αποκατάσταση (όλες οι ενέργειες πού γίνονται γιά τήν αποκατάσταση τών ζημιών, ύστερα από μία – ο μη γένοιτο – καταστροφική πυρκαγιά, ή ένα φονικό σεισμό ή έπειτα από έντονα καιρικά φαινόμενα).

η) Διόρθωση των λαθών του παρελθόντος.

Πώς μπορούμε να εμπιστευτούμε έναν Δήμαρχο που αμελεί την ασφάλεια μας και αδιαφορεί για την προστασία του τόπου μας;

Οι δημότες αυτής της πόλης αξίζουν καλύτερη προστασία και αναλήψεις ευθύνης από την δημοτική αρχή της. Ο Κορυδαλλός και οι δημότες του δεν μπορούν να είναι «θύματα» της αμέλειας και της ανευθυνότητας.

Καλούμε τη συνδιοίκηση, έστω και σήμερα να συνεργαστεί με την Περιφέρεια και με την καθοδήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να πράξει τα αυτονόητα καί νά μήν αφήσει τον Κορυδαλλό στο έλεος τυχών πυρκαγιών τούτο το καλοκαίρι. Να λάβει άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για την πρόληψη των πυρκαγιών, την ενίσχυση της πυροπροστασίας και την προετοιμασία των πολιτών μας.

Αύριο θα είναι αργά.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ Γ. ΧΡΗΣΤΟΥ

Μαζί με τη Δημοτική Αρχή, αναμόρφωσε πλήρως προς το καλύτερο τον Δήμο του Κορυδαλλού, με σωστή οργάνωση και προγραμματισμό, εργατικότητα και παρεμβάσεις σε καίριους τομείς.