Εκκωφαντική τσιμουδιά Χουρσαλά-Δημόπουλου στα 7 ερωτήματα Χρήστου για τα σχολεία

Ένας μήνας έχει παρέλθει αφότου, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Σύγχρονος Ανθρώπινος Κορυδαλλός, ξανά», Στέφανος Χρήστου και πρώην Δήμαρχος και πρώην Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, είχε θέσει 7 καίρια ερωτήματα στη συνδιοίκηση Χουρσαλά-Δημόπουλου-Τζέρμπου. Ερωτήματα που άπτονται άμεσα με την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα ο κ. Χρήστου είχε γραπτώς ζητήσει τη συνδιοίκηση Χουρσαλά-Δημόπουλου-Τζέρμπου , τα εξής:

1. Πόσα και ποιά σχολεία υπέστησαν (και ποιες) ζημιές και καταστροφές λόγω της βροχής; (οι – μέχρι τώρα – πληροφορίες μας αναφέρουν την πλημμύρα του 6ου Δημοτικού Σχολείου)

2. Ποιες ενέργειες έχουν γίνει για την αντισεισμική προστασία των σχολείων;

3. Γιατί δεν έχει γίνει αντισεισμικός έλεγχος;

4. Γιατί καθυστερεί τέσσερα χρόνια ο διαγωνισμός για την πυρασφάλεια των σχολείων; Πόσα και ποια έχουν πάρει αντίστοιχο πιστοποιητικό;

5. Έχουν εφαρμοστεί οι οδηγίες του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας; Αν όχι, γιατί;

6. Για πόσα και ποια σχολεία έχουν γίνει μελέτες στατικότητας, μελέτες άρσης επικινδυνότητας;

7. Γιατί δεν έχει γίνει τίποτα για την πρόσβαση ατόμων με κινητικά προβλήματα;

Σημείωνε δε, “μπορεί να αρνηθήκατε την πρότασή μας, για δημόσιο διάλογο – debate για τα προβλήματα του Κορυδαλλού, αλλά είστε υποχρεωμένος να δώσετε απαντήσεις για το φλέγον ζήτημα της ασφάλειας των μαθητών και των μαθητριών, για το οποίο είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου πολλούς μήνες πριν”.

Πηγή: korydallosnews.gr

ΣΤΕΦΑΝΟΣ Γ. ΧΡΗΣΤΟΥ

Μαζί με τη Δημοτική Αρχή, αναμόρφωσε πλήρως προς το καλύτερο τον Δήμο του Κορυδαλλού, με σωστή οργάνωση και προγραμματισμό, εργατικότητα και παρεμβάσεις σε καίριους τομείς.