Η πιο αξιόπιστη δημοσκόπηση είναι η κάλπη

Η νυν διοίκηση του δήμου Κορυδαλλού, παρουσίασε σήμερα μία τηλεφωνική δημοσκόπηση της εταιρίας ALCO. Οι προβληματισμοί που μπαίνουν είναι οι εξής:

1. Θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο να δημοσιοποιηθούν όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά αυτης της έρεύνας.

2. Το 2006, η γνωστή εταιρία Kappa Research έδινε στο συνδυασμό μας, την πρώτη Κυριακή 49% (και τότε εκλέγετο η Δημοτική Αρχή με 42% από την πρώτη Κυριακή). Το αποτέλεσμα των εκλογών όμως έδωσε 40% στην παράταξή μας και έτσι αναγκαστήκαμε να πάμε στην δευτερη Κυριακή, όπου και επικράτησε ο δεύτερος συνδυασμός.

3. Επίσης, απτό δείγμα γραφής, η αντίστοιχη μέτρηση της γνωστής εταιρίας Rass το 2019 όπου η τότε Δημοτική Αρχή Κασιμάτη, συγκέντρωσε 39,7 % και ο κ. Χουρσαλάς που έγινε Δήμαρχος συγκέντρωνε το 12.5% την πρώτη Κυριακή, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ενώ στις εκλογές έλαβε 21,3 % και στη δεύτερη Κυριακή έγινε Δήμαρχος (βλέπε επισυναπτόμενα δημοσιεύματα της ίδιας ιστοσελίδας)

4. Αφού είχαν στα χέρια τους αυτή τη δημοσκόπηση, προκύπτει το εύλογο ερώτημα, γιατί ανέθεσαν και άλλη διαδικτυακή δημοσκόπηση σε άλλη εταιρία; Μήπως γιατί ψάχνουν να βρούν κάτι που δεν τους ικανοποιούσε, κυρίως στα ποιοτικά χαρακτηριστικά τα οποία έχουν και το ιδιαίτερο βάρος σε μία έρευνα;

Εν κατακλειδι, όλες οι δημοσκοπήσεις «φωτογραφίζουν», όπως είναι γνωστό, στην καλύτερη περίπτωση, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και αυτό το λένε και οι ίδες οι εταιρίες δημοσκοπήσεων διά του συνδέσμου τους (βλέπε ανακοίνωσή του ΣΕΔΕΑ στις 23 Μαϊου 2023, όπου μεταξύ άλλων, αναφέρουν αυτολεξεί: «Οι δημοσκοπήσεις δεν δίνουν το αποτέλεσμα των εκλογών. Αποτυπώνουν την στιγμή και κάθε στιγμή είναι διαφορετική, αφού επηρεάζεται από πληθώρα γεγονότων που συμβαίνουν καθημερινά…»)

Άλλωστε, ποια δημοσκόπηση δικαιώθηκε λίγο πριν τις εθνικές εκλογές του Μαϊου 2023, με την τεράστια διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ (είκοσι μονάδες), αλλά και την είσοδο των μικρών κομμάτων στη Βουλή (Νίκη, Πλεύση Ελευθερίας, Σπαρτιάτες);

Εμείς ετοιμαζόμαστε, με την αγάπη και τη στήριξη των συμπολιτών μας, για τη μεγαλύτερη, ασφαλέστερη και πιο αξιόπιστη «δημοσκόπηση», αυτή της κάλπης, την ημέρα των δημοτικών εκλογών!

ΣΤΕΦΑΝΟΣ Γ. ΧΡΗΣΤΟΥ

Μαζί με τη Δημοτική Αρχή, αναμόρφωσε πλήρως προς το καλύτερο τον Δήμο του Κορυδαλλού, με σωστή οργάνωση και προγραμματισμό, εργατικότητα και παρεμβάσεις σε καίριους τομείς.