Κίνηση ματ Κατσούλη στον Χουρσαλά-Τον έθεσε  προ των Συνταγματικών ευθυνών του

Σε με μια κίνηση-απόφαση που περιέχει και εκπέμπει σημαντικούς συμβολισμούς , ιδιαίτερα σ΄ότι αφορά το ρόλο της αντιπολίτευσης , την στάση της σημερινής απερίγραπτης συνδιοίκησης Χουρσαλά-Δημόπουλου , την προάσπιση του δημοκρατικού χαρακτήρα του θεσμού της Αυτοδιοίκησης και την απόκρουση των όποιων αντισυνταγματικών εκτροπών, προέβη ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης « Μαζί για τον Κορυδαλλό» ,Νίκος Κατσούλης.

Ο κ. Κατσούλης κάλεσε τη συνδιοίκηση Χουρσαλά –Δημόπουλου να σεβαστεί και να εφαρμόσει αμέσως την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (2377/2022).

Με την απόφαση του αυτή , το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ως αντισυνταγματικές, οριστικά και αμετάκλητα, τις διατάξεις των περιβόητων νόμων Θεοδωρικάκου (4623/2019 και 4625/2019).

Με τους νόμους αυτούς θεσπίσθηκαν αλλαγές στον τρόπο συγκρότησης της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής των Δήμων.

Ο κ. Κατσούλης καταγγέλλει ότι παρά την απόφαση αυτή – που είναι σημειωτέον οριστική και αμετάκλητη –η συνδιοίκηση Χουρσαλά- Δημόπουλου, « συνεχίζει να κατευθύνει αποφάσεις εκατομμυρίων ευρώ στην Οικονομική Επιτροπή που προεδρεύει ο ίδιος ο Δήμαρχος και πλέον έχει, αντισυνταγματικά, την πλειοψηφία».

Γι αυτό οι τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Μαζί» για τον Κορυδαλλό, γνωστοποίησαν εγγράφως ότι δεν μπορούν να συμμετέχουν πλέον στις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, μέχρις ότου αποκατασταθεί η νόμιμη συγκρότηση και λειτουργία τους.

Ο επικεφαλής του «μαζί» Νίκος Κατσούλης και ολόκληρη η δημοτική ομάδα είχαν διαμαρτυρηθεί, στο παρελθόν, εντόνως και επανειλημμένα για τις επιπτώσεις της σημερινής διοίκησης στα δημοκρατικά κεκτημένα του Κορυδαλλού, επισημαίνοντας τις αντισυνταγματικές διατάξεις των παραπάνω νόμων.

«Έχοντας πάντα ως γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου μας, καλούμε τη δημοτική αρχή να μην προχωρήσει στην έκδοση αποφάσεων από τα εν λόγω όργανα, τα οποία με τη σημερινή τους σύσταση πάσχουν και υπάρχει κίνδυνος να ακυρωθούν οι αποφάσεις τους είτε κατόπιν προσφυγής, είτε κατόπιν άσκησης ελέγχου νομιμότητας», αναφέρουν και προσθέτουν :

«Μέχρι την επαναφορά της συγκρότησης της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου, σύμφωνα με τη θέληση των εκλογέων, όπως αυτή εκφράσθηκε στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 βάσει του Νόμου 4555/2018, καλούμε τα θέματα των επιτροπών αυτών να παραπέμπονται προς λήψη αποφάσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο».

Άραγε τι θα πράξει η συνδιοίκηση Χουρσαλά-Δημόπουλου , που θέλει να παρουσιάζεται ότι τάχα είναι και « προοδευτική»;

Τι θα πράξουν οι άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης που τα κόμματα στα οποία πρόσκεινται όλοι οι δημοτικοί τους σύμβουλοι έχουν καταδικάσει με σφοδρότητα τους νόμους Θεοδωρικάκου;

Πηγή: http://korydallosnews.gr

ΣΤΕΦΑΝΟΣ Γ. ΧΡΗΣΤΟΥ

Μαζί με τη Δημοτική Αρχή, αναμόρφωσε πλήρως προς το καλύτερο τον Δήμο του Κορυδαλλού, με σωστή οργάνωση και προγραμματισμό, εργατικότητα και παρεμβάσεις σε καίριους τομείς.