Πυξίδα για την Αυτοδιοίκηση 3 ρηξικέλευθες προτάσεις Χρήστου για την στήριξη της Κοινωνίας  στη μετά covid εποχή

Στην πράξη και όχι στα «λόγια» «θα κριθούν οι προοδευτικοί πολιτικοί και πραγματικά οι προοδευτικές πολιτικές», στην μετά κορωνοιό επoχή, τονίζει, ο τ. Δήμαρχος Κορυδαλλού και τ.Αντιπεριφεριάρχης Πειραιά, Στέφανος Χρήστου .

Με νέα σημαντική παρέμβαση του, ο κ. Χρήστου , θέτει όχι μόνο την Πολιτεία και τις Διοικήσεις των Δήμων προ των ευθυνών τους αλλά και το σύνολο των αυτοδιοικητικών και κοινωνικών δυνάμεων.

Επισημαίνοντας και υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα τις σημαντικότατες επιπτώσεις και αρνητικές επιδράσεις που θα έχει η πανδημία , από τον τομέα της εργασίας έως τις κοινωνικές σχέσεις, ο κ. Χρήστου καταθέτει τρεις ρηξικέλευθες –προοδευτικές προτάσεις για την αντιμετώπιση τους :

Να στηθεί ένα τοπικό κράτος πρόνοιας που θα ξεπερνά τις αγκυλώσεις και τις καθυστερήσεις της κεντρικής υδροκέφαλης διοίκησης.

Καθοριστικό ρόλο να έχει ο εθελοντισμός και η συμμετοχική αλληλεγγύη και

Ουσιαστική αναδιανομή του πλούτου υπέρ των ασθενέστερων πολιτών μέσω της διασφάλισης σ΄όλους τους , της απαραίτητης διατροφής που συμβάλει στην ενίσχυση της θωράκιση της υγείας τουε ενάντι τέτοιων νόσων

Το άρθρο

Ολόκληρο το άρθρο του κ. Χρήστου , έχει ως εξής :

Η Πολιτεία και κυρίως η Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να ετοιμάζεται για την μετά covid-19 εποχή, όπου η επίδραση της νόσου στην υγεία, την κοινωνική συναναστροφή, την εργασιακή κατάσταση, είναι πλέον πασιφανές γεγονός.

Εδώ πια θα κριθούν οι προοδευτικοί πολιτικοί και πραγματικά οι προοδευτικές πολιτικές.

Άμεσα θα πρέπει να στηθεί ένα τοπικό Κράτος πρόνοιας που θα ξεπερνά τις αγκυλώσεις και τις καθυστερήσεις της κεντρικής υδροκέφαλης διοίκησης.

Καθοριστικό ρόλο προς την κατεύθυνση αυτή θα έχει ο εθελοντισμός και η συμμετοχική αλληλεγγύη.

Έτσι, η Αυτοδιοίκηση αναλαμβάνει το ρόλο που της αξίζει και γίνεται πρωτόπλασμα της ανάπτυξης και της Δημοκρατίας.

Η μετάβαση στη νέα περίοδο πρέπει να έχει πρωταγωνιστή τον Πολίτη και τις ανάγκες του.

Ιδού η Ρόδος …

Από τη μεριά μας, προτείναμε και προβάλαμε τη σοβαρότητα της υγιεινής διατροφής και της φυσικής δραστηριότητας για τη συμπληρωματική αντιμετώπιση του covid-19 και είμαστε έτοιμοι να ξεδιπλώσουμε όλη την πρότασή μας.

Το ίδιο κάνουμε και για την μετά covid-19 εποχή.

Έτσι αντιλαμβανόμαστε την ουσιαστική αναδιανομή του πλούτου υπέρ των ασθενέστερων συμπολιτών μας, αφού ο κορονοϊός ανέδειξε τεράστιες ανισότητες.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ Γ. ΧΡΗΣΤΟΥ

Μαζί με τη Δημοτική Αρχή, αναμόρφωσε πλήρως προς το καλύτερο τον Δήμο του Κορυδαλλού, με σωστή οργάνωση και προγραμματισμό, εργατικότητα και παρεμβάσεις σε καίριους τομείς.