Ρημάζουν οι αθλητικές υποδομές: Στάζει νερά το ”Θ. Πούτος” όποτε βρέχει – Με κρύο νερό πλένονται οι αθλητές – Σ΄εγκατάλειψη και τα γηπεδάκια

Την ώρα που οι κκ Χουρσαλάς-Δημόπουλος και λοιποί πλημμυρίζουν τον Κορυδαλλό με φυλλάδια για το “έργο” που έχουν επιτελέσει ως διοίκηση, πληθαίνουν οι καταγγελίες για την εγκατάλειψη στην οποία έχουν αφεθεί οι αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης, για την κατασκευή των οποίων έχουν δαπανηθεί εκατομμύρια ευρώ στο παρελθόν.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η ανάρτηση – καταγγελία του προπονητή των τμημάτων υποδομής του “Πήγασου Κορυδαλλού”, Χρόνη Στουραίτη, ο οποίος αναφέρει τα εξής:

“Ως προπονητής στα τμήματα υποδομής του Πήγασου Κορυδαλλού, τα τελευταία 6 χρόνια, αλλά και ως αθλητής στην αντρική ομάδα του συλλόγου, θα ήθελα να εκφράσω τους προβληματισμούς μου, σχετικά με τη διαχείριση των ωρών και τη συντήρηση των κλειστών αλλά και των ανοιχτών γηπέδων (σχολεία).

Κάθε χρόνο, οι σύλλογοι της περιοχής που κάνουν χρήση των κλειστών γηπέδων του Δήμου Κορυδαλλού, κυριολεκτικά αγανακτούν στην προσπάθειά τους να βρουν διαθέσιμες ώρες, ώστε τα παιδιά κάθε συλλόγου (δημότες Κορυδαλλού στην πλειοψηφία τους) να προπονούνται σε κλειστό γήπεδο τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας και έτσι να προστατεύονται από τις καιρικές συνθήκες και να κάνουν τις προπονήσεις τους με συνέπεια.

Η ύπαρξη όμως πέντε σωματείων στο Δήμο μας (ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΉ/ΠΗΓΑΣΟΣ/ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟΙ/ΑΡΤΕΜΙΣ/ΕΙΡΗΝΗ), και ΜΟΝΟ δύο κλειστών γηπέδων, καθιστά αδύνατο τον προγραμματισμό των προπονήσεων ειδικά όταν έρχονται σωματεία άλλων περιοχών (ο ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ (χαντμπολ),ο ΔΟΥΚΑΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ (φουτσαλ) και παίρνουν ώρες συγκεκριμένα από το “Θεόδωρος Πούτος”.

Οι γονείς αντιδρούν δικαιολογημένα, διότι θέλουν το καλύτερο για τα παιδιά τους, με αποτέλεσμα οι σύλλογοι (οι περισσότεροι) να αδυνατούν να τους το προσφέρουν και συνεχώς να “στήνονται στον τοίχο”.

Άλλο ένα σοβαρότατο πρόβλημα είναι η ελλιπής συντήρηση των γηπέδων, αφού τις βροχερές ημέρες στάζουν νερά από τις οροφές, τα παρκέ δεν συντηρούνται επαρκώς και δεν υπάρχει ζεστό νερό για τους αθλητές.

Από την άλλη τα ανοιχτά γήπεδα είναι μεν χρήσιμα, αλλά σαφώς ακατάλληλα για τα παιδιά διότι συχνά πλημμυρίζουν, υπάρχουν σπασμένα γυαλιά κ.α. με αποτέλεσμα να χάνονται προπονήσεις και αγώνες.

Τέλος, σε μη αγωνιστική περίοδο δεν γίνονται συντηρήσεις.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο αθλητισμός δεν αφορά μόνο συγκεκριμένα αθλήματα (τένις / ποδόσφαιρο / στίβος κ.α.) ή συγκεκριμένα σωματεία (βολεμένα από το ΔΗΜΟ), αλλά ΟΛΑ τα αθλήματα και ΌΛΑ τα σωματεία του Δήμου Κορυδαλλού. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις πρέπει να είναι λειτουργικές προς όλους, αθλητές και μη αθλητές”.

Πηγή: korydallosnews.gr

ΣΤΕΦΑΝΟΣ Γ. ΧΡΗΣΤΟΥ

Μαζί με τη Δημοτική Αρχή, αναμόρφωσε πλήρως προς το καλύτερο τον Δήμο του Κορυδαλλού, με σωστή οργάνωση και προγραμματισμό, εργατικότητα και παρεμβάσεις σε καίριους τομείς.