“Σαβαρακατρανέμια” Γιάννη Μαρκόπουλε

Από το Γραφείο Τύπου του πρώην Δημάρχου Κορυδαλλού, πρώην Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά και επικεφαλής του συνδυασμού «Σύγχρονος Ανθρώπινος Κορυδαλλός, ξανά», Στέφανου Χρήστου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«ΣΑΒΑΡΑΚΑΤΡΑΝΕΜΙΑ» ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΕ

Ο θάνατος του μεγάλου Έλληνα συνθέτη, Γιάννη Μαρκόπουλου, αφήνει ένα μεγάλο κενό στον χώρο της μουσικής και του πολιτισμού μας, αλλά η κληρονομιά που αφήνει πίσω του είναι ανεξίτηλη και θα συνεχίσει να εμπνέει τις επόμενες γενιές.

Ο Γιάννης Μαρκόπουλος ήταν πολλά περισσότερα από ένας συνθέτης. Ήταν ένας καλλιτέχνης που με τις μελωδίες του κατάφερε να διαπεράσει τις καρδιές μας και να αγγίξει την ψυχή μας. Μέσα από τη μουσική του, μας μετέφερε σε έναν κόσμο γεμάτο συναισθήματα, σκέψεις και όνειρα. Κάθε νότα που έγραψε ήταν μια ιστορία, μια εμπειρία που μας έκανε να αισθανθούμε ζωντανοί.

Ο Γιάννης Μαρκόπουλος ήταν επίσης ένας συνθέτης με κοινωνική συνείδηση. Οι συνθέσεις του αντικατοπτρίζουν τις εποχές και τις προκλήσεις που αντιμετώπιζε η κοινωνία μας. Μέσα από τους στίχους και τις μελωδίες του, μας προκάλεσε να σκεφτούμε, να αναρωτηθούμε και να δράσουμε.

Για πολλούς, ο Γιάννης Μαρκόπουλος ήταν επίσης ένα πρότυπο ανθρώπου. Με το πάθος του για τη μουσική, τη δημιουργία και την τέχνη, μας έμαθε ότι η πραγματική επιτυχία προέρχεται από την πίστη και την αφοσίωση. Με την ταπεινότητά του και την ανθρωπιά του, μας έδειξε ότι η μεγαλοσύνη δεν χτίζεται μόνο με τα ταλέντα, αλλά και με τον χαρακτήρα.

Αποχαιρετούμε έναν μεγάλο καλλιτέχνη, έναν αγαπημένο δημιουργό, αλλά η μνήμη του Γιάννη Μαρκόπουλου θα ζει αιώνια μέσα από τη μουσική του. Θα συνεχίσουμε να τιμούμε και να αγαπάμε το έργο του, και μέσα από αυτό θα εμπνεύσουμε τις νέες γενιές να ακολουθήσουν το όραμα του και να ανακαλύψουν το δικό τους ταξίδι στον κόσμο της μουσικής.

«Ζαβαρακατρανέμια», ένα από τα πολλά τραγούδια του που ερμήνευσε μοναδικά ο Νίκος Ξυλούρης. Ζάβαρα (λάβαρα), κάτρα (μαύρα), νέμια, (ανέμισαν).

«Μαύρες σημαίες θα ανεμίζουν» στην εξόδιο ακολουθία που θα τελεστεί αύριο Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023, στις 17.00 στον Μητροπολιτικό ναό των Αθηνών και στην ακόλουθη ταφή του στο κοιμητήριο Παπάγου.

Ας αφήσουμε τον Γιάννη Μαρκόπουλο να ξεκουραστεί ανάμεσα στα αστέρια, εκεί όπου η μουσική του θα συνεχίσει να φωτίζει τις καρδιές μας. Ας αναπαυθεί σε γαλήνη, γνωρίζοντας ότι η παρουσία του είχε μεγάλη σημασία για εμάς και ότι θα μας λείψει.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ Γ. ΧΡΗΣΤΟΥ

Μαζί με τη Δημοτική Αρχή, αναμόρφωσε πλήρως προς το καλύτερο τον Δήμο του Κορυδαλλού, με σωστή οργάνωση και προγραμματισμό, εργατικότητα και παρεμβάσεις σε καίριους τομείς.