Συνάντηση με τους εκπροσώπους των πωλητών λαϊκών αγορών Πειραιά

Μία ενημερωτική και άκρως εποικοδομητική συνάντηση του επικεφαλής του συνδυασμού «Σύγχρονος Ανθρώπινος Κορυδαλλός, ξανά» και υποψήφιου Δημάρχου Κορυδαλλού, Στέφανου Χρήστου με εκπροσωπους των Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Πειραιά και συγκεκριμένα τον Πρόεδρο της Β΄ Λαϊκής Αγοράς Πειραιά, Γιώργο Τσούνια, τον Πρόεδρο της Γ’ Λαϊκής Αγοράς, Γιώργο Καζέπη, το Γραμματέα της Γ’ Λαϊκής Αγοράς Πειραιά Νίκο Δρούτσα και τον υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων της Γ΄ Λαϊκής Αγοράς Πειραιά, Δημήτρη Ρουμελιώτη, ενώ παρών στη συνάντηση την οποία και εισηγήθηκε ήταν και ο συνεδρος της ΠΟΣΠΛΑ και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό «Σύγχρονος Ανθρώπινος Κορυδαλλός, ξανά», Νίκος Καρβελάς.

Στη συζήτηση αναφέρθηκαν και από τις δύο πλευρές προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία των αγορών, λύσεις σε προβλήματα που έχουν παγιωθεί, δεσμευσεις για μεγαλύτερη συνεργασία και ενημέρωση για τα κλαδικά δρωμενα

Οι εκπρόσωποι των Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Πειραιά τόνισαν πως, στα 12 χρόνια της θητείας του ως Δήμαρχος Κορυδαλλού, η πόρτα του γραφείου του Στέφανου Χρήστου, ήταν πάντα ανοιχτή, ήταν πρόθυμος να βρει λύσεις για όλα τα προβλήματα και να ακούσει προτάσεις για ο,τι μπορεί να κάνει καλύτερη την πόλη και την καθημερινότητα των δημοτών.

Από την πλευρά του ο πρώην Δήμαρχος Κορυδαλλού, πρώην Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά και επικεφαλής του συνδυασμού «Σύγχρονος Ανθρώπινος Κορυδαλλός, ξανά», Στέφανος Χρήστου, τόνισε πως «ο κλάδος των λαϊκών αγορών χαρακτηρίζεται από την αμεσότητα και προσφορά στον συνάνθρωπο και είναι πάντα εκεί όταν του ζητηθεί».

Οι εκπρόσωποι των λαϊκών αγορών αναφέρθηκαν και στις δεσμεύσεις προηγούμενων δημοτικών αρχών που δυστυχώς, δεν τηρήθηκαν, όπως οι επιτροπές που δεν λειτουργησαν ποτε και το παρεμπόριο πλησιον των αγορών που, εδώ και πολλά έτη, δεν έχει εξαληφθεί.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν πως οι λαϊκές αγορές είναι από τους πιο δυνατούς κρίκους της διατροφικης (και όχι μόνο) καταναλωτικής αλυσιδας και φυσικά αποτελούν το μεγαλύτερο αντίβαρο στην άνοδο των τιμων, που επιβαρύνει όλα τα νοικοκυρια. Συνεπώς, όσο λιγότερα προβλήματα έχει μία λαϊκή αγορά τόσο μεγαλύτερο το όφελος του κάθε δημότη.

Τέλος, υπήρξε ενδελεχής ενημερωση και γόνιμες προτάσεις για την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των διατάξεων του νέου νομοσχεδίου που αφορά τη λειτουργία των λαικών αγορών και το νεοσύστατο νομικό πρόσωπο που θέτει τις βάσεις για μεγαλύτερη πρόοδο και βελτίωση της λειτουργίας τους.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν στην υλοποιηση μίας ατζέντας για τις λαϊκές αγορές η οποία την επόμενη μέρα των εκλογών θα εξαλείψει όλες τις σχετικές παθογένειες που ταλανίζουν τον Κορυδαλλό.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ Γ. ΧΡΗΣΤΟΥ

Μαζί με τη Δημοτική Αρχή, αναμόρφωσε πλήρως προς το καλύτερο τον Δήμο του Κορυδαλλού, με σωστή οργάνωση και προγραμματισμό, εργατικότητα και παρεμβάσεις σε καίριους τομείς.