Συνάντηση του Στέφανου Χρήστου με τον Αστυνομικό Διευθυντή Πειραιά και συγκεκριμένες προτάσεις για την ασφάλεια των πολιτών στον Κορυδαλλό

Από το Γραφείο Τύπου του πρώην Δημάρχου Κορυδαλλού, πρώην Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά και επικεφαλής του συνδυασμού «Σύγχρονος Ανθρώπινος Κορυδαλλός, ξανά», Στέφανου Χρήστου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

ΕΠΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ

Μετά τον αποτροπιασμό της προχθεσινής διπλής δολοφονίας δύο δημοτών στον Κορυδαλλό, η οποία αντικατοπτρίζει ένα κρεσέντο βίας και εγκλήματος που πλήττει την περιοχή μας, καλούμε την Κυβέρνηση να αναλάβει την ευθύνη της και να αυξήσει την αστυνομική δύναμη στην περιοχή του Κορυδαλλού, αλλά και να εισακούσει τις συγκεκριμένες θεσμικές προτάσεις μας για ζητήματα εγκληματικότητας, παραβατικότητας και γενικότερης ασφαλείας και αστυνόμευσης στην περιοχή του Κορυδαλλού.

Στις 23 Μαϊου 2023 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του επικεφαλής του συνδυασμού «Σύγχρονος Ανθρώπινος Κορυδαλλός, ξανά» και υποψήφιου Δημάρχου Κορυδαλλού, Στέφανου Χρήστου και του Διευθυντή της Αστυνομίας Πειραιά, Κωνσταντίνου Σχισμένου, παρουσία του πρώην Αντιδημάρχου Κορυδαλλού και ανεξάρτητου Δημοτικού Σύμβουλου, Γιάννη Πάχου και του δικηγόρου Νικολάου Βρυνιώτη (αμφότεροι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι).

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά τέθηκαν επιτακτικά πολλά κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στην έξαρση της εγκληματικότητας στο Σχιστό Κορυδαλλού, ζητήματα ασφάλειας με συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, θέματα νεανικής παραβατικότητας στις σχολικές δομές καθώς και το κρίσιμο θέμα των πρώην Λατομείων του Κορυδαλλού.

Εκ μέρους μας, κατατέθηκαν γραπτά και προφορικά επτά συγκεκριμένες προτάσεις:

1. Η άμεση ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Κορυδαλλού

2. Η αστυνόμευση συγκεκριμένων περιοχών του Κορυδαλλού (Άνω Κορυδαλλός, Σχιστο, Πλατεία Μέμου κ.α.) αλλά και η αστυνόμευση όλων των σχολικών μονάδων, τις ώρες αποχώρησης των μαθητών.

3. Η διακριτική επιτήρηση πολυσύχναστων σημείων π.χ εμπορικών δρόμων και πλατειών, ενόψει και της καλοκαίρι περιόδου.

4. Η ενεργοποίηση του Συμβουλίου Πρόληψης Εγκληματικότητας και νεανικής παραβατικότητας με τη συμμετοχή επιστημόνων και φορέων

5. Η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Αστυνομίας (διά του τοπικού Αστυνομικού τμήματος και του Δήμου Κορυδαλλού με συμμετοχή και συνεπικουρια της Δημοτικής Αστυνομίας

6. Η συχνότερη παρουσία της ΔΙ.ΑΣ για αποτροπή της εγκληματικότητας

7. Η συνδρομή του Δήμου Κορυδαλλού στην ενδεχόμενη κάλυψη αναγκών του Αστυνομικού τμήματος.

Ο Διευθυντής της Αστυνομίας Πειραιά, συμφώνησε με τις παραπάνω προτάσεις και «τείνοντας» χέρι συνεργασίας, δεσμεύτηκε για ανάληψη συγκεκριμένων δράσεων και παρεμβάσεων στον Κορυδαλλό, αμέσως μετά τον σχηματισμό Κυβέρνησης.

Συμφωνήθηκε η εντατικοποίηση της συνεργασίας μετά τις επικείμενες δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου, η μέχρι τότε διατήρηση ανοικτού διαύλου επικοινωνίας μεταξύ του Διευθυντη Αστυνομίας Πειραιά και του Στέφανου Χρήστου, οι οποίοι αντάλλαξαν και τα προσωπικά κινητά τους τηλέφωνα.

Αργότερα, την ίδια ημέρα υπήρξε και συνάντηση με τον Ταξιαρχο Πειραιά Αριστείδη Λυμπερατο Αριστείδη, ο οποίος ανέλαβε ταχύτατα δράσεις με συγκεκριμένη κατεύθυνση που σύντομα θα ανακοινωθούν.

Η ασφάλεια των δημοτών είναι προτεραιότητα και πρέπει να διασφαλίζεται με κάθε τρόπο καθώς απαιτούνται αυξημένες προσπάθειες για την καταπολέμηση του εγκλήματος και την αποτροπή τέτοιων τραγικών γεγονότων.

Είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε με σθένος για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των πολιτών μας. Στόχος μας είναι η οικοδόμηση μιας τοπικής κοινωνίας όπου η ειρήνη, η ασφάλεια και η δικαιοσύνη θα επικρατούν.

Καλούμε όλους τους κατοίκους και τους φορείς του Κορυδαλλού να ενωθούμε και να απαιτήσουμε από την Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα αυτό το πρόβλημα, παρέχοντας τους απαραίτητους πόρους για την ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης στην περιοχή μας και φυσικά, να τηρήσει τις δεσμευσεις τις για την οριστική απομάκρυνση των φυλακών, αλλά και για την αποτροπή της οπαδικής βίας και του χουλιγκανισμού.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να βυθιστεί ο Κορυδαλλός στο φόβο και την ανασφάλεια. Ενώνοντας τις δυνάμεις μας, μπορούμε να επιτύχουμε το στόχο για μία πόλη, ασφαλή για όλους τους δημότες της.

Από πλευράς μας, ο συνδυασμός «Σύγχρονος Ανθρώπινος Κορυδαλλός, ξανά» και ο επικεφαλής μας, υποψήφιος Δήμαρχος, Στέφανος Χρήστου, έχουμε πρόγραμμα, θέσεις και προτάσεις και κινούμαστε πάνω σε αυτό στρατηγικά, μεθοδικά και με πρόνοια.

Δημιουργούμε τις εξελίξεις και δεν είμαστε παρακολούθημά τους, όπως – δυστυχώς – η σημερινή, ανύπαρκτη και βραχύβια Δημοτική Αρχή.

Ας σταθούμε απέναντι στο έγκλημα και ας επιδείξουμε αποφασιστικότητα στον αγώνα για έναν καλύτερο και ασφαλέστερο Κορυδαλλό, τον οποίο αξίζουμε.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ Γ. ΧΡΗΣΤΟΥ

Μαζί με τη Δημοτική Αρχή, αναμόρφωσε πλήρως προς το καλύτερο τον Δήμο του Κορυδαλλού, με σωστή οργάνωση και προγραμματισμό, εργατικότητα και παρεμβάσεις σε καίριους τομείς.