Τι μπορεί να περιμένει ο Κορυδαλλός από τον Χουρσαλά όταν δείχνει τέτοια μικροψυχία και ασέβεια σε ευεργέτη του και από τους πιο αγαπητούς Δημοτικούς Συμβούλους ;

Κάποια στιγμή, ήταν βέβαιον ότι θα συνέβαινε.

Θα έπεφταν οι « μάσκες» από το (πολιτικό) προσωπείο, που με τόσο κόπο έχει «φιλοτεχνήσει» αυτά τα χρόνια ο Νίκος Χουρσαλάς και θα αποκαλυπτόταν το πραγματικό.

Αυτό συνέβη στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Κορυδαλλού .

Στη συνεδρίαση ο πολύ αγαπητός σ΄όλους ( ανεξάρτητα από κομματικές και παραταξιακές προτιμήσεις) Δημοτικός Σύμβουλος, Μιχάλης Τζιρίτας, ανακοίνωσε ότι με το τέλος αυτής της αυτοδιοικητικής περιόδου, ολοκληρώνει και τη μακρά διαδρομή του, στον θεσμό της Αυτοδιοίκησης.

Δημοτικός Σύμβουλος από το 2006, είχε πρωτοεκλεγεί με τον Σταύρο Κασιμάτη, ο κ. Τζιρίτας, δίδαξε ήθος και συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια.

Με αξίες, σπάνιες στις μέρες μας, τις οποίες μαχητικά και ασυμβίβαστα προάσπισε. Δεν δίστασε να συγκρουστεί με φαύλες καταστάσεις και να έρθει σε πλήρη ρήξη με το εκάστοτε κατεστημένο και εξουσία του Δημαρχιακού μεγάρου.Και να παραιτηθεί ακόμη και από αξιώματα. Κάτι που ουδείς άλλος το έπραξε.

Έχοντας πυξίδα αυτό , στις τελευταίες εκλογές, ήταν εκείνος που προέτρεψε τον νυν Δήμαρχο, Νίκο Χουρσαλά και έπεισε όχι μόνο να διεκδικήσει το δημαρχιακό αξίωμα αλλά και ότι μπορεί να νικήσει. Όταν ακόμη και ο ίδιος ο κ. Χουρσαλάς, δεν το πίστευε

Έτσι αποφάσισε τελικά ο κ.Χουρσαλάς να κατέβει τελικά υποψήφιος Δήμαρχος το 2019.

Σ΄αυτόν λοιπόν τον άνθρωπο και αγωνιστή, ο κ. Χουρσαλάς, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν είχε το πολιτικό ήθος να ψελλίσει έστω ένα ξερό «ευχαριστώ». Είτε για την καθοριστική συμβολή που είχε στην εκλογή του, είτε –προπαντός- για τη μεγάλη προσφορά του κ. Τζιρίτα στην πόλη και το ήθος που επέδειξε όλα αυτά τα χρόνια .

Μια στάση που δείχνει πολλά και για όσα συμβαίνουν την τελευταία τετραετία στην πόλη.

Επιστολή Τζιρίτα

Σ΄επιστολή του προς τους συνδημπλίτες του , ο κ. Τζιρίτας ,για την απόφαση του , να μην είναι ξανά υποψήφιος , αναφέρει τα εξής:

«Φίλες και φίλοι, αγαπητοί συνδημότες,

Ασχολούμαι πολλά χρόνια με τα κοινά του τόπου μας, συμμετέχοντας ενεργά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και σε συλλόγους κοινωνικού και πολιτιστικού χαρακτήρα.

Επειδή όμως, όπως στη ζωή έτσι και στην πολιτική οι κύκλοι κάποτε κλείνουν, για μένα ήρθε το πλήρωμα του χρόνου της ενασχόλησης μου με τα κοινά. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους από καρδιάς που με στηρίξατε και με τιμήσατε με την εμπιστοσύνη σας όλα αυτά τα χρόνια.

Ευχαριστώ επίσης ιδιαίτερα όλους τους συνεργάτες και τους αξιόλογους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκα ανταλλάσσοντας ιδέες, απόψεις και κάνοντας γόνιμο διάλογο με στόχο το καλό της πόλης μας.

Πάντα πίστευα ότι το σημαντικότερο, οποιαδήποτε θέση και αν έχεις, είναι να παραμένεις άνθρωπος και να είσαι ειλικρινής. Για αυτό και έπειτα από μια όμορφη διαδρομή μπορώ να πω ότι έχω την συνείδηση μου καθαρή γιατί κινήθηκα αποκλειστικά με γνώμονα τη διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς.

Στις επερχόμενες εκλογές θέλω να πιστεύω ότι οι δημότες θα ψηφίσουν πρόσωπα που αγαπούν την πόλη και έχουν όρεξη να προσφέρουν πάνω από προσωπικά και κομματικά οφέλη. Το ίδιο θα πράξω κι εγώ ως ενεργός πολίτης που αγαπάει την πόλη του.

Σας ευχαριστώ πολύ».

Πηγή: korydallosnews.gr

ΣΤΕΦΑΝΟΣ Γ. ΧΡΗΣΤΟΥ

Μαζί με τη Δημοτική Αρχή, αναμόρφωσε πλήρως προς το καλύτερο τον Δήμο του Κορυδαλλού, με σωστή οργάνωση και προγραμματισμό, εργατικότητα και παρεμβάσεις σε καίριους τομείς.