Τι ”τρέχει” με το διαγωνισμό για το μεγάλο έργο αναπλάσεων στο κέντρο του Κορυδαλλού;

Σε μια εποχή που οι κατασκευαστικές επιχειρήσεις μικρές και μεγάλες “αλληλοεξοντώνονται” ακόμη και για έργα ολίγων δεκάδων χιλιάδων ευρώ , είναι απορίας άξιον η ” αδιαφορία” που φέρεται να επέδειξαν για το διαγωνισμό ύψους 6,7 εκατ. ευρώ (!) που αφορούσε τις αναπλάσεις σε Ταξιαρχών , Αγ. Γεωργίου , Διαμαντίδη , πλατεία Αγ. Γεωργίου κλπ στο δήμο Κορυδαλλού .

Σύμφωνα με άρθρο στην ιστοσελίδα ypodomes.com, το οποίο υπογράφεται από το δημοσιογράφο , Νίκο Κατραγιάννη ” άγονος κηρύχθηκε τελικά ο διαγωνισμός για το έργο “Παρεμβάσεις βιώσιμης και ολοκληρωμένης αστικής ανάπτυξης με στόχο την αναβάθμιση και αναζωογόνηση του Εμπορικού Κέντρου του Δήμου Κορυδαλλού“. Στον σχετικό διαγωνισμό δεν φαίνεται να κατατέθηκαν προσφορές ή αιτήσεις συμμετοχής. Τώρα αναμένουμε με ενδιαφέρον αν η διαγωνιστική διαδικασία επαναληφθεί.

Αντικείμενο του σημαντικού αυτού έργου είναι η μελέτη και κατασκευή των εργασιών ενός ενιαίου συστήματος αστικής διαμόρφωσης και ανάπλασης, που θα καθορίζει την ενιαία αισθητική και λειτουργική αυτάρκεια.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής ενδιαφέροντος είναι στις 07/02/2023 και η αποσφράγιση είναι προγραμματισμένη για τις 13/02/2023. Αναθέτουσα Αρχή είναι ο Δήμος Κορυδαλλού και η σύμβαση θα έχει διάρκεια 500 ημέρες (16 μήνες).

Το έργο έχει προϋπολογισμό 6,7 εκατ. ευρώ (αξία με ΦΠΑ 8,3 εκατ.).

Ταυτότητα έργου

Αντικείμενο του έργου είναι η μελέτη και κατασκευή των εργασιών ενός ενιαίου συστήματος αστικής διαμόρφωσης και ανάπλασης, που θα καθορίζει την ενιαία αισθητική και λειτουργική αυτάρκεια στις εξής περιοχές :

Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (Άγιου Γεωργίου και περιμετρικών οδών της πλατείας)
Οδό Αγίου Γεωργίου από Πλατεία Ελευθερίας έως Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως
Πεζόδρομος οδού Αγίου Γεωργίου από Πλατεία Ελευθερίας έως Κρήτης
Οδό Δ. Διαμαντίδη από Πλατεία Ελευθερίας έως Ατταλείας
Οδό Ταξιαρχών από Πλατεία Ελευθερίας έως Γρ. Λαμπράκη
Οδό Ταξιαρχών από Γρ. Λαμπράκη έως Γ. Γεννηματά.

Η μελέτη και κατασκευή περιλαμβάνει :

Τον ανασχεδιασμό δρόμων και πεζοδρομίων, την ανάπλαση της πλατείας Αγίου Γεωργίου καθώς και την ανακατασκευή δαπεδοστρώσεων και οδοστρωμάτων
Την οργάνωση παρόδιας στάθμευσης
Την εξασφάλιση προσβασιμότητας για όλους τους κατοίκους και ειδικά για Α.Μ.Ε.Α.
Την προμήθεια και ομογενοποίηση του αστικού εξοπλισμού
Την βελτίωση και αναβάθμιση του Η/Μ εξοπλισμού
Την ενίσχυση και βελτίωση των επιφανειών φύτευσης”,

Πηγή: http://korydallosnews.gr

ΣΤΕΦΑΝΟΣ Γ. ΧΡΗΣΤΟΥ

Μαζί με τη Δημοτική Αρχή, αναμόρφωσε πλήρως προς το καλύτερο τον Δήμο του Κορυδαλλού, με σωστή οργάνωση και προγραμματισμό, εργατικότητα και παρεμβάσεις σε καίριους τομείς.