Το μέλλον των παιδιών μας και το φυσικό περιβάλλον του Όρους Αιγάλεω πάνω από το πολιτικό προσωπικό κόστος

Στις 11 Δεκεμβρίου, συμμετείχα σε εκδήλωση κατοίκων της περιοχής Πανόραμα – Αγίου Νικολάου (πρώην Σχιστό) στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου Κορυδαλλού για το ζήτημα ένταξης και κοινωνικοποίησης των ΡΟΜΑ με αφορμή τα τελευταία επεισόδια στη περιοχή.

Θεώρησα δεδομένο οτι στην εκδήλωση αυτή θα συμμετείχαν όλες οι δημοτικές παρατάξεις και άλλοι φορείς. Ωστόσο με έκπληξη διαπίστωσα πως καμία παράταξη δεν συμμετείχε πέρα από το Δήμαρχο κ. Χουρσαλά και λίγα μέλη της δική του παράταξης. Επίσης ήταν φανερή η απουσία εκπροσώπων της Περιφέρειας καθώς και Βουλευτών Β’ Πειραιά των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Τέλος χωρίς ενημέρωση παρευρέθηκαν μέλη του Συλλόγου «Κρόνος», οι όποιοι έκαναν οργανωμένη επίθεση στο πρόσωπο μου, λέγοντας ψευδώς ότι εγώ είμαι υπεύθυνος για την αδυναμία τους να οικοπεδοποιήσουν όλο το όρος Αιγάλεω όπως επιθυμούσαν. Επανέλαβα ευθαρσώς, ότι, όταν θα εκλεγώ και πάλι Δήμαρχος, την ίδια πολιτική στάση θα κρατήσω, όπως στην προηγούμενη θητεία μου, δηλαδή με την ιστορική ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου οριοθετήσαμε μέχρι ποιου σημείου είναι δυνατόν να μπουν οικόπεδα στο σχέδιο πόλης.

Η πολιτική αυτή απόφαση, παρόλο που ενδεχομένως να ενέχει πολιτικό κόστος, βασίζεται στην ανάγκη για προστασία του όρους Αιγάλεω, του φυσικού περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας που ζει σε αυτό καθώς και σε όνειρα για ένα καλύτερο και ποιοτικότερο περιαστικό χώρο πρασίνου και αναψυχής.

Οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες αυτών των οικοπέδων στο παρελθόν είχαν πείσει και βουλευτές για σχετική τροπολογία σε νομοθέτημα το οποίο σταμάτησα κυριολεκτικά λίγες ώρες πριν ψηφιστεί. Όλοι αυτοί έπνεαν και πνέουν μένεα σε βάρος μου, αλλά το όρος Αιγάλεω στα όρια του δήμου Κορυδαλλού σώθηκε. Αυτό είναι πολιτική δέσμευση από εμένα και ζητώ την υποστήριξη των ευσυνείδητων πολιτών για να αποτρέψουμε κάθε πιθανή απόπειρα εναντίον του φυσικού κάλους του όρους Αιγάλεω

ΣΤΕΦΑΝΟΣ Γ. ΧΡΗΣΤΟΥ

Μαζί με τη Δημοτική Αρχή, αναμόρφωσε πλήρως προς το καλύτερο τον Δήμο του Κορυδαλλού, με σωστή οργάνωση και προγραμματισμό, εργατικότητα και παρεμβάσεις σε καίριους τομείς.