Με μπατανόβουρτσες δεν καλύπτεται η ιστορία, αντίθετα αποκαλύπτονται οι μικρόνοες πολιτικοί

Κορυδαλλός, 17 Μαϊου 2023, ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από το Γραφείο Τύπου του πρώην Δημάρχου Κορυδαλλού, πρώην Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά και επικεφαλής του συνδυασμού «Σύγχρονος Ανθρώπινος Κορυδαλλός, ξανά», Στέφανου Χρήστου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η ιστορία μιας πόλης είναι πολυσύνθετη και αποτυπώνεται διαχρονικά και ποικιλότροπα. Αυτά τα αποτυπώματα μελετούν οι επερχόμενες γενιές και οι ιστορικοί.

Ο σεβασμός στην ιστορία και στην μνήμη είναι συστατικό στοιχείο της Δημοκρατίας και του πολιτικού πολιτισμού. Τα παραγόμενα έργα των πολιτικών σηματοδοτούν το σήμερα και το αύριο μιας πολιτείας και των πολιτών της.

Ολόκληρες ιστορικές περίοδοι, ελλείψει άλλων στοιχείων, ορίσθηκαν και προσδιορίστηκαν από επιγραφές και πινακίδες Οι πινακίδες στα διάφορα έργα διαχρονικά δεν τροφοδοτούν κενοδοξίες των αιρετών πολιτικών , αλλά αποτυπώνουν τη συγκεκριμένη κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα.

Δυστυχώς, στον δήμο μας γινόμαστε μάρτυρες και ενός άλλου αντιδημοκρατικού και αντιιστορικού γεγονότος. Οι κκ. Χουρσαλάς και Δημόπουλος κατεβάζουν από σχολεία, κτήρια, αλλά και αγάλματα τις πινακίδες που καταδείχνουν πότε έγιναν αυτά τα έργα, από ποιον Δήμαρχο και ποια Δημοτική Αρχή.

Απίστευτος πανικός, που μετουσιώνεται σε ποταπότητα και βανδαλισμό ουσιαστικά και αποδείχνει έλλειψη στοιχειώδους πολιτικού πολιτισμού.

Εμείς, επί των ημερών μας, τιμήσαμε την ιστορία της πόλης διαχρονικά καταγράφοντάς την και εκδίδοντας ένα καλαίσθητο και πλούσιο λεύκωμα με γεγονότα και πρόσωπα. Εμείς, αν και είχαμε διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες και πορεία με τον Δήμαρχο Δημήτρη Μαλαγαρδή, αναγνωρίσαμε την πραγματική προσφορά του στην πόλη και δώσαμε το όνομά του στον δρόμο μπροστά από τον Άγιο Γεώργιο.

Τούτοι εδώ πανικόβλητοι κυριολεκτικά τρέχουν να σβήσουν το όνομα “Στέφανος Χρήστου” από τα 16 σχολεία, το Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης, από το άγαλμα στην πλατεία Αλησμόνητων Πατρίδων, προσπαθώντας να κρύψουν κυρίως από τους νεότερους την ιστορική πραγματικότητα της πόλης.

Πλανάσθε οικτρά, μικρόνοες διαχειριστές. Φοβάστε και κάθε μέρα κάνετε τεράστια λάθη που δείχνουν και την πραγματική ταυτότητα και τις πεποιθήσεις σας, κυρίως αυτών που φιγουράρουν ως “προοδευτικοί”.

Το ποτάμι δεν γυρνά πια πίσω… Τις πινακίδες μπορεί να τις μουντζουρώνουν προσωρινά οι μπατανόβουρτσες, όχι όμως και τις καρδιές, την μνήμη και την κρίση των συμπολιτών μας.

Αιδώς Αργείοι ( βλ. Ποίημα Κώστα Βάρναλη)

Υ.Γ.: Την επιγραφή στο άγαλμα την καθάρισε χθες έξαλλος δημότης και μας ενημέρωσε.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ Γ. ΧΡΗΣΤΟΥ

Μαζί με τη Δημοτική Αρχή, αναμόρφωσε πλήρως προς το καλύτερο τον Δήμο του Κορυδαλλού, με σωστή οργάνωση και προγραμματισμό, εργατικότητα και παρεμβάσεις σε καίριους τομείς.