Τίποτα δεν είναι ισάξιο με τη φωνή που βγαίνει από τα έργα που έχουν γίνει και ειδικότερα όταν πρόκειται για τα Σχολεία των παιδιών μας

Το μεγαλύτερο έργο των τελευταίων ετών στον Δήμο Κορυδαλλού που με γεμίζει χαρά και ικανοποίηση, είναι η κατάργηση της διπλής βάρδιας στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Όταν ανέλαβα ως Δήμαρχος το 95% όλων των σχολείων λειτουργούσαν πρωί και απόγευμα, όταν παρέδωσα, το 95% των σχολείων λειτουργούσε μόνο πρωί.

Για να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα εργαστήκαμε με τους συνεργάτες μου σκληρά, προγραμματισμένα και με αποφασιστικότητα.

Θυμάμαι ένα Δημοτικό Συμβούλιο ταραχώδες από τους κατοίκους που τους απαλλοτριώσαμε τα οικόπεδα, για να γίνουν τα σχολεία.

Ο κατάλογος των εκπαιδευτηρίων, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι, που έγιναν επί των ημερών μας και τα απολαμβάνουν σήμερα τα παιδιά μας είναι :

Δημοτικά – Νηπιαγωγεία:

1. 3ο ΔΣ (Ζωοδ. Πηγής και Πυθαγόρα)
2. 11ο, 22ο ΔΣ & 9ο Νηπιαγωγείο (Κύπρου και Ρόδου)
3. 5ο ΔΣ (Σταματοπούλου Ανω Κορυδαλλός)
4. 10ο ΔΣ (Καραβά Άνω Κορυδαλλός, Δεξαμενή)
5. 12ο ΔΣ & 18ο & 19ο Νηπιαγωγεία (Ευρυτανίας)
6. 13ο ΔΣ (Λίμνου & Καυκάσου)
7. 4ο, 7ο ΔΣ (Μεσογείων & Αγ. Νικολάου) *προσθήκη νέας πτέρυγας
8. Παραδώσαμε τη δημοπράτηση για κατασκευή νέας πτέρυγας στο 6ο και 8ο ΔΣ. (88 στρέμματα)
9. 25ο Νηπιαγωγείο (88 στρέμματα)
10. 4ο Νηπιαγωγείο (Κολοκοτρώνη & Ύδρας)
11. 10ο, 11ο Νηπιαγωγεία (Κουντουριώτου)
12. 6ο, 16ο Νηπιαγωγεία (Λαρίσης και Λέσβου)
13. 15ο Νηπιαγωγείο (Αγ. Νικολάου & Μεσογείων)
14. 8ο Νηπιαγωγείο (Κοζάνης) *άρση χαρακτηρισμού του χώρου ως δασική έκταση, απαλλοτρίωση και παρακατάθεση χρημάτων.
15. 21ο Νηπιαγωγείο (Επαμεινώνδα Σχιστό) *υπογράφτηκε επί των ημερών μας η προγραμματική σύμβαση με τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων και συντασσόταν η προμελέτη
16. 1ος & 2ος Βρεφονηπιακός Σταθμός (Σολωμού & Χειμάρας)
17. 4ος Βρεφονηπιακός Σταθμός (Πλαταιών) *επί θητείας μου ως αντιπεριφερειάρχη Πειραιά

Γυμνάσια – Λύκεια :

1. 1ο ΕΠΑΛ – ΤΕΕ (Καραολή-Δημητρίου & Σταματοπούλου) *θεμελιώθηκε επί των ημερών μου και έγινε το μεγαλύτερο ΕΠΑΛ της ευρύτερης περιφέρειας. Πριν τη θεμελίωση και ανέγερση αυτού του ΕΠΑΛ, στον ίδιο χώρο, είχαμε ενοποιήσει τα ΤΕΕ του Κορυδαλλού με εγκατάσταση νέων αιθουσών.
2. 1ο Λύκειο Μίκης Θεοδωράκης, 2ο Λύκειο Κορυδαλλού (στο χώρο του Δημαρχείου)
3. 1ο Γυμνάσιο (Επτανήσου)
4. 4ο , 5ο Γυμνάσιο (Σταματοπούλου) *προσθέσαμε νέες αίθουσες και καταργήθηκε η διπλοβάρδια)
5. Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας για τους αναλφάβητους ενήλικες (Μακεδονίας)
6. Σύσταση και Λειτουργία του ΙΕΚ Κορυδαλλού
7. Λειτουργία Εσπερινού Γυμνασίου & Λυκείου (Σολωμού)
8. Λειτουργία 1ου Ειδικού Σχολείου (Ηπείρου & Καρδίτσης) *και εξασφάλιση απαλλοτριωμένου χώρου για ανέγερση του Σχολείου αυτού στην οδό Σταματοπούλου (΄Ανω Κορυδαλλός)

Κατασκευάστηκαν την περίοδο 1995 – 1998 (δηλαδή σε τρία χρόνια) στον Κορυδαλλό επί θητείας μου, τέσσερα Δημοτικά σχολεία (5ο, 10ο, 11ο, 19ο) και τέσσερα νηπιαγωγεία (23ο ,3ο ,15ο ,19ο)

Σχολική περίοδος 1994 – 1995 (πριν τη θητεία μου), 5.280 μαθητές (δημοτικά και νηπιαγωγεία, οι 434 μαθητές πήγαιναν πρωί σχολείο, ποσοστό 8%.

Σχολική περίοδος 1997 – 1998 (επί θητείας μου), 2.610 μαθητές πήγαιναν πρωί σχολείο, ποσοστό 54%.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος δεν έχουν βάλει ούτε ένα τούβλο το ένα πάνω στο άλλο για τις εκπαιδευτικές ανάγκες και περιορίζονται στο έγχρωμο βάψιμο και στις επισκευές των σχολείων και μάλιστα ανεπαρκώς.

Σήμερα υπάρχουν σχολεία στον Κορυδαλλό που δεν παρέχουν τις αναμενόμενες υπηρεσίες.

Δεσμεύομαι από τώρα ότι στο Σχιστό Κορυδαλλού θα γίνει εκπαιδευτήριο Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο σχετικό οικόπεδο που στο παρελθόν είχαμε δεσμεύσει.

Επίσης, θα ενεργοποιήσουμε και όλες τις επιλογές για νέα κτίρια που είχαν δρομολογηθεί επί των ημερών μου και αδρανοποιήθηκαν.

Η ΜΟΡΦΩΣΗ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Καλή χρονιά σε παιδιά, εκπαιδευτικούς και γονείς με υγεία, επιτυχίες και χαρές

* Ο Στέφανος Χρήστου, που θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος Κορυδαλλού, έχει διατελέσει Δήμαρχος την περίοδο 1995-2006 και Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά 2010-2014

ΣΤΕΦΑΝΟΣ Γ. ΧΡΗΣΤΟΥ

Μαζί με τη Δημοτική Αρχή, αναμόρφωσε πλήρως προς το καλύτερο τον Δήμο του Κορυδαλλού, με σωστή οργάνωση και προγραμματισμό, εργατικότητα και παρεμβάσεις σε καίριους τομείς.