3 Δεκεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Παγκόσμια ημέρα σήμερα αφιερωμένη στα άτομα με αναπηρία και ειδικές ανάγκες, στα άτομα που χρειάζονται τη βοήθεια μας και τη συμπαράσταση της πολιτείας για να έχουν την αναγκαία ποιότητα ζωής, να αισθάνονται ισάξια μέλη της κοινότητας και να συμμετέχουν στις κοινωνικές δραστηριότητες όπως όλοι μας. Είναι υποχρέωση και καθήκον της τοπικής αυτοδιοίκησης να προασπίζεται αυτούς τους ανθρώπους και να τους στηρίζει σε κάθε δυσκολία που θα συναντήσουν.

Όλα αυτά φέρνουν στο μυαλό μου τις δομές που είχαμε δημιουργήσει στο Δήμο για αυτά τα παιδιά, όπως το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών με ειδικές αναπηρίες (ΚΔΑΠ),  στην οδό M. Αλεξάνδρου 104, με πρωινό και απογευματινό τμήμα, ένα μεγάλο έργο που χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Υγείας ύψους 664.000 ευρώ και υλοποιήσαμε ως διοίκηση του Δήμου Κορυδαλλού

Εκεί έβρισκαν καθημερινά καταφύγιο τα παιδιά και οι οικογένειές τους με εξειδικευμένο προσωπικό, αγάπη και στοργή. Μάλιστα τους παρείχαμε και μαθήματα ιππασίας και κολύμβησης, που βοηθούσαν πάρα πολύ στην αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας και την περαιτέρω ενίσχυση τους. Επίσης, εξασφαλίσαμε στην οδό Σταματόπουλου την έκταση για την ανέγερση του Ειδικού Σχολείου, που προχώρησε στη συνέχεια.

Εύχομαι σε όλους τους συμπολίτες μας με ειδικές ανάγκες και δεξιότητες και τις οικογένειές τους Καλά Χριστούγεννα και Καλή Πρωτοχρονιά και τους υπόσχομαι πως ως άνθρωπος αλλά και ως υποψήφιος Δήμαρχος, θα σταθώ σύμμαχος σε κάθε τους επιδίωξη και όνειρο!

Τέλος με συγκίνηση θέλω να αναφερθώ στην επιστολή που έλαβα πριν μερικά χρόνια από μια αξιαγάπητη κυρία, δημότη του Κορυδαλλού:

Κύριε Δήμαρχε,

Αλήθεια, πολλές φορές σκέπτομαι…. Τι θα γινόμουν εάν δεν μας φροντίζατε εσείς με τις μονάδες που ιδρύσατε (Βοήθεια στο σπίτι); Ανήκω στο Α’ ΚΑΠΗ Κορυδαλλού. Είμαι άτομο με ειδικές ανάγκες και ζω και υπάρχω επειδή υπάρχει αυτή η φροντίδα από μέρους αυτής της ομάδας. Σας έχω ξαναγράψει ευχαριστήριο επιστολή στο παρελθόν. Μου απαντήσατε. Αυτό με ικανοποίησε, δεν αδιαφορήσατε και σ’ αυτό. Όμως οι ανάγκες επαναλαμβάνονται και χρειαζόμαστε συνεχώς την φροντίδα σας. Δήμαρχε, είμαι πολύ μα πολύ ευχαριστημένη και υποχρεωμένη από την εκπληκτική, την ταχύτατη, την πλήρη εξυπηρέτηση και συμπαράσταση του προσωπικού του Α’ ΚΑΠΗ Κορυδαλλού. Η βοήθεια που χρειάζομαι δεν είναι υλική, αλλά εξυπηρέτηση από διάφορες υπηρεσίες και την έχω. Ευχαριστώ, Ευχαριστώ εκ βάθους καρδίας και σας εύχομαι επιτυχία σε όλες τις επιδιώξεις σας. Φροντίστε για τους αδυνάτους, μη μας εγκαταλείπετε. Ο Κορυδαλλός σας χρειάζεται πάντα,

Μετά τιμής Κ. Κ.

 

ΣΤΕΦΑΝΟΣ Γ. ΧΡΗΣΤΟΥ

Μαζί με τη Δημοτική Αρχή, αναμόρφωσε πλήρως προς το καλύτερο τον Δήμο του Κορυδαλλού, με σωστή οργάνωση και προγραμματισμό, εργατικότητα και παρεμβάσεις σε καίριους τομείς.