Πάντα δίπλα στην Εκπαιδευτική Κοινότητα

5 Οκτωβρίου σήμερα, Παγκόσμια ημέρα Εκπαιδευτικών. Η ημέρα καθιερώθηκε το 1994 από την UNESCO για να μας υπενθυμίζει τον καθοριστικό ρόλο των δασκάλων στην κοινωνία.

Οι δάσκαλοι από τις πρώτες βαθμίδες της εκπαίδευσης, όπως είναι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, ο πρώτος κοινωνικός πυλώνας των παιδιών μέχρι το λύκειο είναι οι άνθρωποι εκείνοι που στήνουν γέφυρες για να μπορέσουν τα παιδιά να διαβούν το δρόμο της ζωής τους.

Χρέος της τοπικής κυρίως αυτοδιοίκησης είναι να σταθεί αρωγός στο δύσκολο έργο των εκπαιδευτικών. Οφείλει η εκάστοτε δημοτική διοίκηση να στέκεται δίπλα στην εκπαιδευτική διαδικασία, παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια, όπως σχολικές εγκαταστάσεις, επιδοτήσεις δράσεων, σεμινάρια, τεχνολογικός εξοπλισμός σύγχρονος, πίεση στην κεντρική πολιτική σκηνή για διορισμούς,   ώστε να καταστεί το έργο των διδασκόντων ευκολότερο. Πρέπον είναι να αφουγκράζεται τις ανάγκες, πριν αυτές παρουσιαστούν, ώστε να μπορεί η εκπαιδευτική κοινότητα να ασκεί το λειτούργημα της, την διαπαιδαγώγηση του μέλλοντος.

Αξίζουν λοιπόν,  όχι μόνο Χρόνια Πολλά για την ημέρα, αλλά και πολλά συγχαρητήρια για τον καθημερινό τους αγώνα. Ο σκοπός τους ιερός, όμως εμείς ήμασταν και θα είμαστε πάντα κοντά τους.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ Γ. ΧΡΗΣΤΟΥ

Μαζί με τη Δημοτική Αρχή, αναμόρφωσε πλήρως προς το καλύτερο τον Δήμο του Κορυδαλλού, με σωστή οργάνωση και προγραμματισμό, εργατικότητα και παρεμβάσεις σε καίριους τομείς.