Ένας χρόνος χωρίς τη Φώφη Γεννηματά

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από τον πρόωρο χαμό της Φώφης Γεννηματά. Ένας χρόνος που η Φώφη της καρδιάς μας δεν είναι πλέον κοντά μας. Ένας χρόνος χωρίς τη μεγάλη αγωνίστρια της ζωής. Η Φώφη Γεννηματά από όποια θέση και αν υπηρέτησε τους πολίτες και τη Δημοκρατία διακρίθηκε για το ήθος της, την εργατικότητά της, την εντιμότητα της.

Είναι τιμή μου, που ως Δήμαρχος Κορυδαλλού συνεργάστηκα μαζί της. Μαζί με τη Φώφη Γεννηματά αγωνιστήκαμε για την απομάκρυνση των φυλακών Κορυδαλλού. Στις 23 Μαΐου 2005 πραγματοποιείται Διευρυμένο Νομαρχιακό Συμβούλιο Αθηνών – Πειραιώς στον Κορυδαλλό με την παρουσία της τότε Υπερνομάρχη Αθηνών Φώφης Γεννηματά και του Νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχου.

Προέκυψε μέσα από αυτό το Συμβούλιο ομόφωνο ψήφισμα για τον αγώνα μας. Συμπαραστάτης πάντα η Φώφη Γεννηματά των αγώνων μας μαζί με τον Γιάννη Μίχο πραγματοποιήσαμε παράσταση στον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Α.  Παπαληγούρα, όπου λάβαμε ημερομηνία οριστικής απομάκρυνσης των 380 γυναικών από τις φυλακές της πόλης μας στο τέλος του 2006 με αρχές του 2007.

Αγωνιζόμενος μαζί με την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά με πρωτοπόρες για την εποχή δράσεις κερδίσαμε τα 10 στρέμματα των γυναικείων φυλακών προς όφελος των Κορυδαλλιωτών, των οποίων η παραχώρηση ολοκληρώθηκε επί θητείας της επόμενης δημαρχιακής διοίκησης Σ. Κασιμάτη. 

Μαζί ονειρευτήκαμε και κάναμε πράξη ένα έργο μεγαλειώδες για την εποχή, την απομάκρυνση της γυναικείας πτέρυγας. Φώφη Γεννηματά σε ευχαριστώ που ήσουν δίπλα μου, σαν αληθινή αγωνίστρια για ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας. Το έργο σου και η προσωπικότητα σου είναι ανεξίτηλα χαραγμένα στη μνήμη μας. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ! Ο Θεός να δίνει δύναμη στην οικογένειά σου.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ Γ. ΧΡΗΣΤΟΥ

Μαζί με τη Δημοτική Αρχή, αναμόρφωσε πλήρως προς το καλύτερο τον Δήμο του Κορυδαλλού, με σωστή οργάνωση και προγραμματισμό, εργατικότητα και παρεμβάσεις σε καίριους τομείς.