Η Κοινωνία στο απυρόβλητο

Οι αποκαλύψεις για το κύκλωμα κακοποίησης και σεξουαλικής εκμετάλλευσης ενός ανήλικου κοριτσιού καταδείχνουν ότι οι κακούργοι, τα τέρατα είναι δίπλα μας. Υπάρχουν καλλιεργούνται, εξελίσσονται και η κοινωνία, ο δήμος, η πολιτεία σφυρίζουν αδιάφορα και περιορίζονται στην τηλεθέαση και την τηλεοπτική ανέξοδη και άκοπη καταδίκη.

Δυστυχώς όμως, αυτά τα φαινόμενα διαθέτουν την δική τους δυναμική και επεκτείνονται λάθρα σε όλη την Ελλάδα, μέχρι που ξεσπούν. Και τότε μας εκπλήσσουν οι δράστες που είναι ‘’ευυπόληπτοι πολίτες’’, ‘’οικογενειάρχες’’, στελέχη – μέλη κομμάτων και συλλογικών εκφράσεων.  ‘’Ουαί ημίν και υμίν’’, έχουμε ανάγκη από αναδομημένες κοινωνίας πραγματικής αλληλεγγύης και ενδιαφέροντος για τον συνάνθρωπο. Και προς την κατεύθυνση αυτή οι δήμοι έχουν να επιτελέσουν τεράστιο έργο. Δυστυχώς όμως πολλοί, αν όχι οι περισσότεροι περιορίζονται στην αποκομιδή των σκουπιδιών, το βάψιμο των παιδικών χαρών και σχολείων και στην διανομή συσσιτίου. Χρήσιμα και αυτά, αλλά αν δεν επαναδομηθούν οι κοινωνίες και οι εκφράσεις τους θα βιώνουμε μέρα με την ημέρα την εξαχρείωση των ανθρωπίνων αξιών.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ Γ. ΧΡΗΣΤΟΥ

Μαζί με τη Δημοτική Αρχή, αναμόρφωσε πλήρως προς το καλύτερο τον Δήμο του Κορυδαλλού, με σωστή οργάνωση και προγραμματισμό, εργατικότητα και παρεμβάσεις σε καίριους τομείς.