Κάθε μέρα Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η 8η  Μαρτίου έχει καθιερωθεί να εορτάζεται η ημέρα της γυναίκας, ως ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος για τα δικαιωμάτά της. Από το 1910 που προτάθηκε από τη Διεθνή Διάσκεψη Γυναικών, ώστε να καθιερωθεί μια ”Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας”, μέχρι σήμερα το 2023 το γυναικείο κίνημα με αγώνες και αίμα έχει καταφέρει πολλά. Όμως, ο δρόμος για την πλήρη ισότητα και την εξάλειψη κάθε διαχωρισμού των φύλων θέλει πολλά χιλιόμετρα να διανύσει. Όμως εμείς είμαστε δίπλα σε κάθε γυναίκα, όχι μόνο με λόγια, αλλά και με πράξεις, διότι θεωρούμε πως η πλήρης εξάλειψη κάθε μορφής ρατσισμού θα οδεύσει την κοινωνία μας προς την εξέλιξη και την πρόοδο.

Σήμερα, η ανάγκη για τη διαφύλαξη και την προώθηση της ισότητας είναι περισσότερο από ποτέ επιτακτική. Η γυναίκα βάλλεται δυστυχώς από παντού, χωρίς η πολιτεία να της παρέχει τα εφόδια εκείνα που θα την βοηθήσουν να είναι ισότιμη με το άλλο φύλο σε κάθε επίπεδο, όπως για παράδειγμα το εργασιακό. Η μέρα τούτη λοιπόν, δεν είναι ημέρα για λουλούδια και χορούς, είναι ημέρα που θα πρέπει να μας υπενθυμίζει ότι ο αγώνας δεν σταματά και ότι δεν πρέπει να εφησυχαζόμαστε ποτέ, διότι οι διακρίσεις δυστυχώς είναι διαχρονικές. Χρονιά Πολλά σε όλες τις γυναίκες και να μην σταματάτε ΠΟΤΕ να πιστεύετε στον εαυτό σας, ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ!

Οφείλουμε όλοι, ο καθένας από τη θέση του να συμβάλει στην προώθηση της ισότητας των φύλων και στην δημιουργία ενός περιβάλλοντος που επιτρέπει σε όλους τους ανθρώπους, ανεξαιρέτως από το φύλο τους, να αναπτύσσονται και να επιτυγχάνουν τα όνειρά τους.

Στην πόλη μας έχουμε πολλές ισχυρές και αποφασιστικές γυναίκες, που συμβάλλουν στην ανάπτυξη και την ευημερία της κοινωνίας μας. Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε τις προσδοκίες τους, να στηρίξουμε την πρόοδο τους, να ενθαρρύνουμε τις νέες γυναίκες να ακολουθήσουν τα όνειρά τους και να προωθήσουμε την ισότητα των δύο φύλων σε όλους τους τομείς της ζωής (οικονομία, πολιτική, εκπαίδευση πολιτισμός, οικογένεια,  ιδιαιτέρως πρέπει να στηρίξουμε τις άνεργες γυναίκες και εκείνες που στηρίζουν με κάθε τους δύναμη μονογονεϊκές οικογένειες).

Φυσικά, είναι σημαντικό αυτήν την ημέρα, να μνημονεύσουμε το ζήτημα των γυναικοκτονιών και της βίας κατά των γυναικών, η οποία είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει  κοινωνία μας σήμερα.

Μπορούμε και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι ο Κορυδαλλός είναι μια ασφαλής κοινωνία, μια ασφαλής κοινότητα για όλους τους ανθρώπους ανεξαιρέτως και δεν υπάρχει χώρος για καμία μορφή βίας κατά των γυναικών.

Μπορούμε να ενθαρρύνουμε την εφαρμογή προγραμμάτων που προάγουν την εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση κατά της βίας των γυναικών και να διασφαλίσουμε ότι υπάρχουν αρκετοί πόροι για την διαφύλαξη των θυμάτων.

Τόσο εγώ, όσο και όλα τα μέλη του συνδυασμού ‘’Σύγχρονος, Ανθρώπινος Κορυδαλλός, Ξανά’’, ο οποίος περιλαμβάνει πολλές και άξιες γυναίκες, ευχόμαστε η κοινωνία μας να τιμά καθημερινά τις γυναίκες και να έχουν τη θέση που τους αξίζει στην κοινωνίας, όπως και στην καρδιά μας.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΣΤΕΦΑΝΟΣ Γ. ΧΡΗΣΤΟΥ

Μαζί με τη Δημοτική Αρχή, αναμόρφωσε πλήρως προς το καλύτερο τον Δήμο του Κορυδαλλού, με σωστή οργάνωση και προγραμματισμό, εργατικότητα και παρεμβάσεις σε καίριους τομείς.